Grenke opent vestiging in Antwerpen

Voor ondernemingen is het niet altijd even makkelijk om een geschikte locatie te vinden in een nieuwe stad. In de zoektocht naar een geschikt pand in Antwerpen liet het Duitse bedrijf Grenke zich bijstaan door de locatiemanagers van stad Antwerpen. 

Grenke is een Duitse onderneming die andere bedrijven de mogelijkheid biedt moderne en kostbare IT-uitrustingen te leasen in plaats van aan te kopen. Naast een kantoor in Brussel, hebben ze sinds kort ook een vestiging in Berchem.

Niet vertrouwd met de stad

Melvin Buysse, manager bij Grenke komt oorspronkelijk  uit Vlaams-Brabant en is niet echt vertrouwd met Antwerpen. In zijn zoektocht naar een geschikt pand liet hij zich bijstaan door Investdesk van stad Antwerpen. “Bereikbaarheid is zeer belangrijk, zowel voor mij als voor onze leveranciers. Een kantoor openen in de binnenstad was geen optie, omdat je daar nergens je auto kwijt kan. Nu zitten we in Berchem, vlak aan de ring in een groot gebouw dat we delen met andere bekende bedrijven. We hebben een mooi kantoor op de vijfde verdieping en er is voldoende parking gelegenheid.”

Verschillende criteria

Naast parkeermogelijkheden en bereikbaarheid, zijn er ook andere criteria die bij ondernemers hoog op het verlanglijstje staan. De  locatiemanager bij Investdesk vertelt: “Je hebt drie soorten ondernemers die gebruik maken van onze diensten. Eerst heb je de grote bedrijven, die parameters zoals bereikbaarheid, parkinggelegenheid en het imago van het gebouw belangrijk vinden. Vervolgens heb je de startende ondernemers die vooral op zoek zijn naar panden met een lage kostprijs. En ten derde heb je creatieve bedrijven die mikken op industriële gebouwen die er wat specialer uitzien, creativiteit toelaten of in een creatieve omgeving gelegen zijn.”

Zoeken kost tijd en geld

De juiste locatie zoeken kost tijd en geld en dat is precies wat de meeste bedrijven niet hebben. Voor de inrichting van hun kantoren wereldwijd doet Grenke steeds beroep op een Duitse firma die voor de opmaak van hun plan in Antwerpen contact opnam met Investdesk. Melvin Buysse: “We hadden eerst contact opgenomen met verschillende vastgoedkantoren, maar ze konden ons niet helpen met onze specifieke eisen.”

De locatiemanager van stad Antwerpen vertaalde deze eisen en stelde een lijst samen van geschikte panden met behulp van enkele Antwerpse vastgoedkantoren. Grenke koos daaruit een pand in Berchem dat makelaarskantoor Anker 18 had voorgedragen. 

Zoekt u een locatie?

Dan helpen de locatiemanagers van de Investdesk van stad Antwerpen u in uw zoektocht naar een geschikte locatie. De Investdesk adviseert u ook over noodzakelijke vergunningen en wettelijke verplichtingen. Deze dienstverlening is gratis.
Doe een locatieaanvraag

Thema's: 
Deel deze pagina: