Handelaar of horeca-ondernemer in Antwerpen? Vraag extra ondersteuning aan

klant met mondmasker

In deze bijzondere tijden zetten ondernemers in detailhandel en horeca zich extra in om hun klanten de gepaste service aan te bieden. De stad wil jullie, ondernemers, daarbij extra ondersteuning en verhoogde financiële toelages aanbieden.

1. Individuele coaching sessies 

Start je een horecazaak of een winkel en zoek je begeleiding? Of run je al een tijd een zaak maar heb je nood aan extra ondersteuning? De stad biedt 2 gratis individuele coachingsessies aan voor ondernemers in detailhandel en horeca.

Je hebt de keuze uit volgende 11 coaching sessies:

Verkoopstraining Detailhandel  Kostenbeheer    Innovatie, trends & vernieuwing in retail
Verkoopstraining Horeca Onderhandelen  Innovatie, trends & vernieuwing in horeca
Winkelinrichting/Etalageadvies Marketing & Communicatie strategie   Social Media
Advies online platform (verkoop/reservatie)
 
Ontwikkeling online platform (verkoop/reservatie)  

Vraag uw gratis coachingsessie aan

Ook DYZO en Liantis begeleiden ondernemers die het moeilijk hebben en een nieuwe boost nodig hebben, een initiatief van de Vlaamse overheid (VLAIO). 

2. Tijdelijk verhoogde toelage voor renovatie handelspand

Renoveerde jij jouw handelspand in Antwerpen? Dan kom je in aanmerking voor een verhoogde of bijkomende renovatietoelage. De renovatie moet uiteraard beantwoorden aan de voorwaarden en is van toepassing op de voorgevel van het gebouw, de voorgevel van de winkelunit en de commerciële ruimte.

Ligt je pand bovendien in een winkel- of horecagebied dat heraangelegd wordt? Dan kom je ook in aanmerking voor een verhoogde toelage heraanleg.

Investeerde je in veiligheidsmateriaal in je commerciële ruimte ter preventie tegen het coronavirus, zoals de plaatsing van beschermingswanden? De stad verleent hiervoor een éénmalige, bijkomende renovatietoelage. Ondernemers kunnen van deze éénmalige toelage genieten tot en met 31 december 2021 voor facturen die niet ouder zijn dan 1 jaar. Deze tijdelijke extra renovatietoelage voor commerciële ruimte kan je met terugwerkende kracht aanvragen. 

Lees alles over de voorwaarden en vraag je toelage aan

3. Nieuwe toelage voor initiatief rond een actueel thema

Wil jij samen met andere handelaars en horeca-ondernemers een nieuw initiatief uitwerken om winkelen of uit eten gaan in Antwerpen in de kijker te zetten? En liggen jullie locaties verspreid over meer dan 1 winkel- of horecagebied?

Als je samenwerkt met minstens 5 in Antwerpen gevestigde handelaars, of jullie werken als organisatie met elkaar samen, dan kom je in aanmerking voor deze toelage.
Enkele voorbeelden zijn het promoten van buurtwinkelen of thema’s als e-commerce, lokale mode of recyclage.

Maak gebruik van deze thematoelage.

4. Toelage voor ondernemerscollectieven in de detailhandel en horeca

Maak je deel uit van een collectief van ondernemers in de sector detailhandel en horeca? Werkt jullie collectief vanuit een fysieke handelsvestiging in Antwerpen?
Willen jullie samen een coachingsessie, workshop, lezing of netwerksessie volgen?

De stad ondersteunt dit financieel. De activiteit moet het collectief versterken en/of de ondernemers helpen in hun ondernemerschap.

Vraag als ondernemerscollectief een toelage aan

5. Tijdelijk verhoogde toelage handelaarsverenigingen

Ben je lid van een handelaarsvereniging? Organiseren jullie als handelaarsvereniging een actie om jullie winkelgebied te promoten?

De stad betaalt een deel van de gemaakte kosten voor de organisatie terug. Als extra ondersteuning naar de handelaarsverenigingen in deze bijzondere tijden, stijgt de terugbetaling van kosten. En dit tot 31 december 2021.

Vraag als handelaarsvereniging een toelage aan

6. Verhoogde toelage handelaarsvereniging in kader van wegenwerken

Ben je lid van een handelaarsvereniging? Organiseren jullie een activiteit tijdens of voor de start van wegenwerken in jullie winkelgebied?

De stad ondersteunt handelaarsverenigingen met een verhoogde toelage wanneer ze een culturele activiteit organiseren om het winkel- of horecagebied dat heraangelegd wordt te promoten.

Vraag als handelaarsvereniging een toelage wegenwerken aan

 

Alle info over extra stedelijke steun tijdens coronacrisis

De stad Antwerpen ondersteunt zelfstandigen, ondernemers en verenigingen extra tijdens de coronacrisis. Op onze overzichtspagina vind je up-to-date informatie over alle steunmaatregelen van de stad Antwerpen.

 

Deel deze pagina: