Haven van Antwerpen boekt overslagrecord in 2013

© Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen

De haven van Antwerpen heeft 190 miljoen ton goederen behandeld in 2013. Dat is een stijging van 3,5% in vergelijking met 2012 en een nieuw overslagrecord voor Antwerpen. Het vorige record dateert van 2008, het laatste jaar voor de crisis. 

Eddy Bruyninckx, gedelegeerd bestuurder van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen: “Het vloeibaar massagoed heeft in onze haven een bijzonder sterk jaar achter de rug. Deze overslagresultaten zijn het gevolg van de investeringen die een aantal belangrijke spelers de jongste jaren hebben gedaan en zijn het beste bewijs dat de reconversie van voormalige stukgoedterreinen naar ruimtes voor tankopslag in onze haven loont. Op het vlak van containers blijft de stagnerende economie de cijfers drukken. Wat het droog massagoed aanbelangt, stellen we dit jaar een aanzienlijke terugval vast van de overslag van kolen. De sluiting van een aantal hoogovens ligt aan de basis van deze evolutie, wat zich blijvend zal vertalen in de overslagcijfers voor droog massagoed.”

Vloeibaar massagoed

De overslag van vloeibaar massagoed steeg de afgelopen 12 maanden met 31,9% tot 60 miljoen ton. Het investeringsbeleid van een aantal grote industriële spelers werpt zijn vruchten af. Niet alleen de overslag bij Sea-Tank Terminal zorgde voor een stijging van de cijfers, ook de investeringen van onder meer Antwerp Terminal Processing Company en Independent Belgian Refinery (het voormalige BRC) stuwen de overslagcijfers van het vloeibaar massagoed flink omhoog. Als belangrijkste geïntegreerde petrochemische cluster beschikt de haven van Antwerpen over heel wat troeven om industriële activiteiten uit te bouwen tot renderende investeringen. De multifunctionele koers die de haven vaart, is een doorslaggevend argument voor heel wat investeringen.

Droog massagoed 

De behandeling van droog massagoed daalde met 26,8% tot 13 miljoen ton. Deze krimp is grotendeels toe te schrijven aan een daling in de aanvoer van kolen en vertoont een omgekeerd beeld van de evolutie in de Nederlandse havens. Het niet-onderbrengen van een kolencentrale in de haven van Antwerpen speelt hierbij in het nadeel, waardoor trafieken verschuiven naar havens die wel voorzien zijn van een of meerdere steenkoolcentrales en daardoor een kritische massa bereiken.

Containers en breakbulk 

Het containersegment vertoont zowel in tonnen als in aantallen een kleine afname. Het aantal behandelde containers in TEU (Twenty feet Equivalent Unit) zakte lichtjes en strandde op 8 miljoen TEU. In tonnage gaat het over een daling van 1,7% , goed voor een verwachte overslag van 102 miljoen ton na 12 maanden. De vooruitzichten zijn evenwel positief met de aankondiging van het P3 Network (de alliantie van de drie grootste containerrederijen ter wereld, Maersk, MSC en CMA CGM), waardoor Antwerpen marktaandeel wint op het Verre Oosten en haar positie als marktleider op de vijf andere vaargebieden versterkt. Ook de wil van de Zwitserse rederij MSC om haar containeractiviteiten in Antwerpen verder te verankeren biedt perspectief op uitgesproken groei in de containerbehandeling. 

Het roro-verkeer daalde, met 5% tot 4.557.389 ton. Het aantal behandelde auto’s daarentegen steeg wel, met 5,1% tot 1.302.885 stuks. Het conventioneel stukgoed ging het afgelopen jaar in de min (-6,8%) en noteert volgens verwachting een overslag van 10.150.631 ton. De betekenis van het klassiek stukgoed voor de haven van Antwerpen mag echter niet herleid worden tot de overgeslagen tonnen. Meerdere stukgoedspelers in het centrale en zuidelijke havengedeelte investeerden in behandelingsuitrusting, resulterend in aanzienlijke toegevoegde waardecreatie buiten het klassieke overslaggebeuren.

Containerreuzen

De voorbije 12 maanden liepen er 14.207 zeeschepen de haven van Antwerpen aan. Dat is 2,4% minder in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. De bruto tonnenmaat steeg echter wel, met 3,8% tot 330.459.546 BRT. Het aantal ultra large container ships (+10.000 TEU) schepen klokt dit jaar volgens verwachting af op 197 schepen, precies 30 meer als het jaar voordien. De groei is zeer uitgesproken in de categorie +13.000 TEU schepen, liefst 31 meer van deze containerreuzen zetten dit jaar koers naar de haven van Antwerpen. De proefvaart van de Mary Maersk heeft midden oktober bovendien aangetoond dat Antwerpen ook perfect bereikbaar is voor de schepen uit de categorie +18.000 TEU. 

 

Bron: Haven van Antwerpen

Sectoren: 
Thema's: 
Deel deze pagina: