Havenhuis wint de prijs voor ‘Best Refurbished Building’ tijdens MIPIM Awards 2018

foto: Tim Fisher

Het Havenhuis sleepte de prijs voor ‘Best Refurbished Building’ in de wacht tijdens de gerenommeerde MIPIM Awards 2018 in Cannes. MIPIM is een van de grootste vastgoedbeurzen ter wereld en zet spraakmakende vastgoedprojecten in de kijker.

Het Havenhuis nam het op tegen het Luzhniki Stadion in Moskou (Rusland), het NOI Techpark in Bolzano (Italië) en The Silo in Kopenhagen (Denemarken) in de categorie 'Best Refurbished Building'. Deze award is een mooie bekroning voor de Antwerpse landmark van de hand van architecte Zaha Hadid.

Het Havenhuis is de hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Om een dynamische werkplek voor de werknemers van het Havenbedrijf en een ontmoetingsplaats voor de contacten van de Antwerpse havengemeenschap te creëren, stond de architecte Zaha Hadid voor een complexe uitdaging. Zij diende immers een oude en beschermde brandweerkazerne op het gekozen terrein te integreren in het nieuwe project. De prijs voor ‘Best Refurbished Building’ toont aan dat de architecten in hun opzet geslaagd zijn.

Zaha Hadid Architects vulden de onderbouw aan met een nieuw glazen bovenbouw die de vorm aanneemt van een diamant. Het Havenhuis vormt op die manier een nieuwe landmark aan de Antwerpse Schelde, en slaat feilloos een brug tussen de stad en het havengebied. Dat het gebouw tot de verbeelding spreekt, is duidelijk: jaarlijks bezoeken meer dan 55.000 mensen het gebouw.

Over MIPIM

MIPIM staat voor ‘Marché International des Professionels de l’Immobilier’ en vindt plaats van 13 tot en met 16 maart 2018 in Palais des Festivals in Cannes, Frankrijk. Op deze 26ste editie zijn maar liefst 24.000 deelnemers uit 100 verschillende landen aanwezig om de nieuwste informatie en trends uit de vastgoedmarkt te ontdekken.

Deel deze pagina: