Help kwetsbare mensen: doneer laptops

Leerlingen zonder computer riskeren leerachterstand. Kwetsbare mensen kunnen vereenzamen. Daarom verdeelde de stad dit voorjaar 1300 laptops en desktops en doet een oproep bij bedrijven. Doneer (gebruikte) laptops, tablets of centen, uw steun is erg welkom!

Leerlingen die thuis geen computer hebben, dreigen door de coronacrisis een leerachterstand op te lopen. De stad wil kwetsbare kinderen voorzien van een laptop. Ook kwetsbare volwassenen en senioren moeten materiaal krijgen voor digitale toepassingen. E-inclusie is nu cruciaal: iedereen moet digitaal kunnen zijn.

Oproep: wilt uw onderneming een schenking doen?

Ondanks de inspanningen van dit voorjaar, blijven er vragen binnen komen van kwetsbare mensen die nood hebben aan een laptop of tablet. Daarom kunnen Antwerpse bedrijven een steentje bijdragen. Wilt u laptops, tablets of geld doneren? Laat dit weten aan de stad Antwerpen: e-inclusie@antwerpen.be.

Zo schonk Ackermans & van Haaren al 25.000 euro voor de aankoop van extra laptops en tablets zowel voor het Antwerpse basisonderwijs als voor de andere kwetsbare doelgroepen. Ook IMEC deed een schenking waarmee laptops en tablets werden aangekocht zowel voor het Antwerpse basisonderwijs als voor de andere kwetsbare doelgroepen. 

We vragen dat de schenking van laptops minimaal aan volgende criteria voldoet:

  • minimaal 10 stuks
  • met processor CPU : intel i3, i5 of i7 / amd FX 63xx, FX 83xx of FX 9xxx
  • en geheugen minimaal 4GB

Stad doneerde 1500 laptops

De stad Antwerpen wil dat iedereen mee is met het digitale verhaal. Ze doneerde 1500 laptops en desktops aan leerlingen. Een kleine 200 gingen naar de vzw Digital for Youth die laptops bezorgde aan leerlingen van het secundair onderwijs die geen computer hebben. Een 1300-tal laptops bezorgde de stad zelf aan het Antwerpse basisonderwijs. Daarnaast schonk de stad 116 laptops en 90 tablets aan kwetsbare burgers via sociale organisaties. Dit laat hen toe om via digitale hulpmiddelen in contact te blijven met familie en met de actualiteit. 

Om dit te realiseren kocht de stad tweedehandslaptops aan ter waarde van 57.000 euro, aangevuld met afgeschreven laptops uit de eigen organisatie.

 

Deel deze pagina: