Help kwetsbare mensen: doneer laptops

Leerlingen zonder computer riskeren leerachterstand. Kwetsbare mensen kunnen vereenzamen. Daarom verdeelt de stad 1000 laptops en doet een oproep bij bedrijven. Doneer (gebruikte) laptops, tablets of centen, uw steun is erg welkom!

Leerlingen die thuis geen computer hebben, dreigen door de coronacrisis een leerachterstand op te lopen. De stad wil kwetsbare kinderen voorzien van een laptop. Ook kwetsbare volwassenen en senioren moeten materiaal krijgen voor digitale toepassingen. E-inclusie is nu cruciaal: iedereen moet digitaal kunnen zijn.

Oproep: wilt uw onderneming een schenking doen?

Antwerpse bedrijven kunnen een steentje bijdragen. Wilt u laptops, tablets of geld doneren? Laat dit weten aan Digital for Youth of mail de stad via e-inclusie@antwerpen.be.

Zo schenkt Ackermans & van Haaren al 25.000 euro voor de aankoop van extra laptops en tablets zowel voor het Antwerpse basisonderwijs als voor de andere kwetsbare doelgroepen.

We vragen dat de schenking van laptops minimaal aan volgende criteria voldoet:

  • minimaal 10 stuks
  • met processor CPU : intel i3, i5 of i7 / amd FX 63xx, FX 83xx of FX 9xxx
  • en geheugen minimaal 4GB

Stad doneert 1000 laptops

De stad Antwerpen wil dat iedereen mee is met het digitale verhaal. Ze doneert 900 laptops aan leerlingen. Een kleine 200 gaan naar de vzw Digital for Youth die laptops bezorgt aan leerlingen van het secundair onderwijs die geen computer hebben. Een 700-tal laptops bezorgt de stad zelf aan het Antwerpse basisonderwijs. Daarnaast schenkt de stad 100 laptops aan kwetsbare burgers zonder schoolgaande kinderen. Dit laat hen toe om via digitale hulpmiddelen in contact te blijven met familie en met de actualiteit. De verdeling van de laptops gebeurt in samenwerking met sociale organisaties.

Om dit te realiseren kocht de stad tweedehandslaptops aan ter waarde van 57.000 euro, aangevuld met afgeschreven laptops uit de eigen organisatie.

De Webpunten geven ondersteuning

De webpunten van de stad zijn telefonisch bereikbaar via 03 286 85 85. Hier kunnen mensen terecht die begeleiding nodig hebben om met een computer of tablet te werken of hulp willen bij het gebruik van computerprogramma’s, internet, sociale media...

Verschillende organisaties werken handleidingen uit voor de meest relevante digitale toepassingen. www.antwerpen.be/webpunten

Deel deze pagina: