Helpper zorgt voor hulp bij dagelijkse taken

Naar de supermarkt gaan, het gras afrijden of de buurvrouw een bezoekje brengen in het ziekenhuis? Voor ouderen, personen met een beperking of (chronisch) zieken zijn die dagelijkse taken niet altijd zo vanzelfsprekend. Thuishulpdienst Helpper verbindt hulpverleners en hulpbehoevenden via een digitaal platform. Sinds 12 oktober organiseert Helpper zijn diensten vanuit hun nieuwe kantoor in StartupVillage, dé hub voor innovatieve start-ups.

Aanvulling op officiële hulpverlening

François Gerard richtte Helpper op in 2017. Intussen bracht hij bijna 1400 helppers en meer dan 560 helppies samen. Meer dan de helft daarvan woont in Antwerpen. Helpper is een onafhankelijk initiatief, gesteund door de ziekenfondsen Partenamut, Partena en OZ en accelerator Start it @KBC.

CEO François Gerard: “Het idee van Helpper ontstond toen ik enkele jaren geleden zelf op zoek ging naar hulp bij dagdagelijkse taken voor mijn vader, maar bij de officiële hulpverlening liep ik tegen allerlei regels en beperkingen aan. Eens langskomen na zes uur ’s avonds of in het weekend? Sorry, meneer, dat mogen we niet. Gelukkig wilde een buurman een aantal taken op zich nemen. We betaalden hem daarvoor een kleine vergoeding. Maar wat met al die andere mensen die niet konden rekenen op zo’n bereidwillige buurman?”

“Daarom richtte ik Helpper op, onder de vleugels van accelerator Start it @ KBC. Het idee is eenvoudig. Via het platform Helpper komen mensen met een zorgvraag – de zogenaamde ‘helppies’ -  in contact met mensen uit de buurt die hen willen helpen bij niet-medische dagelijkse taken – de ‘helppers’. Dat kan gaan om boodschappen doen, koken of vervoer naar de dokter organiseren.”

Van accelerator naar StartupVillage, dé perfecte omgeving voor Helpper

Helpper nam op 12 oktober zijn intrek in StartupVillage, in hartje Antwerpen. In deze inspirerende hub is plaats voor start-ups die de incubatiefase ontgroeid zijn. François: “Twee zaken vind ik een enorme meerwaarde aan StartupVillage: de betaalbare en flexibele  kantoorruimte én de kans om ervaringen uit te wisselen met andere start-ups. We lopen vaak tegen dezelfde zaken aan. Dan is het fijn om gewoon binnen te lopen bij de collega’s van de andere ondernemingen hier en eens te horen hoe zij het aanpakken. Daarenboven is de locatie van StartupVillage ideaal. In het stadscentrum en vlot bereikbaar met tram en de ondergrondse parking van de Nationale Bank is vlakbij.”

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor Helpper: het bedrijf groeit, krijgt meer bekendheid met enorme dank aan partners uit de  thuisverpleging, huisartsen, de OCMW’s of de ziekenfondsen. François: “Dagelijks krijgen we zo’n twintig nieuwe aanmeldingen. Mensen beginnen ons te kennen en voelen dat buurtgerichte hulp werkt. Ook de nieuwe wetgeving waarmee je maandelijks tot 500 euro onbelast mag bijverdienen, zorgt er voor dat mensen helpper willen worden. Om alles nog sneller en efficiënter te laten verlopen, lanceren we in januari onze app. Dan wordt alles nog gemakkelijker.”

Info

Meer over StartupVillage

Helppie of wil je helpper worden? Alle info op www.helpper.be.

Sectoren: 
Deel deze pagina: