Herbekijk de Fashion Talks

© Wouter van Vaerenbergh

Op 17 oktober vonden de Fashion Talks plaats, de eerste grote internationale modeconferentie in België. Het initiatief van het Flanders Fashion Institute, in samenwerking met Stad Antwerpen, bracht internationale modeprofessionals samen om te spreken over de uitdagingen waarvoor de modewereld staat.

Op 17 oktober vonden de Fashion Talks plaats, de eerste grote internationale modeconferentie in België. Het initiatief van het Flanders Fashion Institute, in samenwerking met Stad Antwerpen, bracht internationale modeprofessionals samen om te netwerken en te spreken over de uitdagingen waarvoor de modewereld staat.

Uitverkocht

Meer dan 600 deelnemers, waaronder koningin Mathilde en minister-president Kris Peeters, woonden de uitverkochte conferentie bij. Sprekers uit de hele waardeketen van de mode lichtten toe hoe zij omgaan met veranderingen als globalisering en de opkomst van zogenaamde 'fast fashion' van grote internationale kledingketens.

Herbekijk de gesprekken online.

Ontwerpers Walter Van Beirendonck en Christian Wijnants vertellen hoe de modebusiness voor hen veranderd is, Chris Snyder illustreert hoe storytelling het merk Converse versterkt, Jo Jackson (Protein) en Karinna Nobbs (retail strategy) geven een inspirerend overzicht van de nieuwste marketing- en retailtrends.

Ook de lezingen van Imran Amed (Business of Fashion) en Stefan Siegel (Not Just A Label) over online branding kenden veel bijval, net als het slotinterview met Tim Blanks, de gereputeerde modejournalist. Een van Blanks' adviezen aan jonge ondernemers: 'als je iemand écht wil ontmoeten, stalk ze tot je ze te pakken hebt'.

Dag vol inspiratie

Zover moest het bij 10 Antwerpse modeondernemers echter niet komen. Ze kregen de kans om in een persoonlijk gesprek hun projecten en vragen voor te leggen aan enkele sprekers. Ze kregen op maat gemaakt advies over hun pop-up, online-store of nieuwe kledinglijn. De resultaten van deze dag vol inspiratie en goede raad komt u ongetwijfeld binnenkort tegen in de Antwerpse winkelstraten.
 

Thema's: 
Deel deze pagina: