"Het startersgesprek gaf me meer informatie over het statuut student-ondernemer"

Kaj Sennelöv startte in april zijn eigen zaak. Met Snaplöv werkt hij fotografie- en creatieve opdrachten uit. Kaj is laatstejaarsstudent productontwikkeling aan de Universiteit Antwerpen. “Voor ik mijn statuut student-ondernemer aan universiteit aanvroeg, ging ik eerst op startersgesprek bij TAKEOFFANTWERP,” vertelt Kaj.

“Op startersgesprek kreeg ik meer informatie over het statuut student-ondernemer. Ik ontdekte hoe ik mijn studies zou kunnen combineren met ondernemerschap, en hoe de stad en de universiteit me hierbij zouden kunnen helpen. Mijn grootste uitdaging bestond erin om effectief de stap te zetten naar ondernemerschap. Ik wist niet of ik voldoende kennis had, hoe ik het financieel moest organiseren en of ik wel voldoende opdrachten zou binnenkrijgen. Het gesprek verzekerde me dat het allemaal haalbaar was. Achteraf gezien is het administratieve en financiële luik ook makkelijker dan verwacht, omdat mijn boekhouder me daarin bijstaat.”

Studies en ondernemerschap combineren

“Mijn studies combineren met ondernemerschap is niet altijd even gemakkelijk. De sleutel is om mijn werk goed te plannen.” Hoewel het ondernemerschap niet altijd even gemakkelijk is, raadt Kaj toch andere studenten aan om ook te ondernemen. “Als student geniet je van tal van voordelen: je betaalt bijvoorbeeld geen sociale bijdragen als je inkomen onder een bepaald bedrag blijft. Dit zorgt ervoor dat de stap kleiner wordt en dat de risico’s beperkt zijn.”

Kom naar de ENTREPENEURIAL KICKOFF

Wilt u meer leren over het student-ondernemerschap? Kom dan naar de ENTREPRENEURIAL KICKOFF, het jaarlijks startevent voor young potentials (studenten / jongeren met ondernemingszin) en staff (docenten / lectoren / jeugdwerkers / ATP / ...).

Thema's: 
Deel deze pagina: