Hoe vind je de meest geschikte locatie voor jouw bedrijf?

Doe beroep op deskundige begeleiding

Een nieuwe locatie zoeken voor je bedrijf is veel meer dan het doorploegen van immosites. Als ondernemer wil je weten wat de grote stadsontwikkelingsprojecten of mobiliteitsingrepen zijn in de buurt die je op het oog hebt en ook cijfers over economie, passantentellingen en tewerkstelling zijn meer dan welkom. Dan hebben we het nog niet gehad over alle mogelijke vergunningen die je nodig hebt. Zie je de bomen door het bos niet meer? Neem contact op met de dienst Investdesk van stad Antwerpen en laat je deskundig begeleiden.

Synergieën met ecosystemen en connecties met groeiclusters

Investdesk doet veel meer dan alleen maar een praktische locatiebegeleiding. Ze hebben een helikopterzicht op het innovatielandschap van de stad Antwerpen en kunnen daarom samen met jou bekijken welke synergieën er mogelijk zijn met bepaalde ecosystemen, welke connecties er kunnen gemaakt worden met groeiclusters en met welke andere ondernemingen in de buurt er matchmaking mogelijk is. Het resultaat van dit traject? De perfecte locatie om jouw onderneming te laten groeien en bloeien in innovatiestad Antwerpen.

De case van Classified Cycling

Een van de talrijke bedrijven die onlangs beroep deed op Investdesk is Classified Cycling. Dit Belgische bedrijf produceert een revolutionair systeem van fietsderailleurs. Wereldwijd is er een immense interesse voor deze technologie en het bedrijf haalde al dan ook heel wat (internationale) investeringen binnen. Dankzij de steun van heel wat internationaal gereputeerde namen uit de wielerwereld (zoals ambassadeur Tom Boonen) heeft Classified Cycling heel wat troeven in handen om als gamechanger de concurrentie te gaan met Shimano, huidig markleider in het segment van fietsonderdelen. Het enige wat het snelgroeiende bedrijf nog nodig had was een nieuwe locatie voor hun innovatieve productie- en assemblageproces en R&D-afdeling.

Thuis in het innovatieve Antwerpen

Samen met Investdesk vond Classified Cycling een nieuwe locatie in Antwerpen, vlakbij het hippe Park Spoor Noord, de IJzerlaan en de Slachthuissite, een gebied in volle tranformatie.  Deze nieuwe vestiging past perfect in het stedelijk beleid om economische functies met nieuwe woonfuncties te mengen. Als innovatieve businessstad is Antwerpen voor Classified Cycling de perfecte locatie om zaken te doen, verder te groeien en te internationaliseren. De dense omgeving van Antwerpen, de vele investeringen in fietsinfrastructuur en de sterke lokale fietseconomie zijn bijkomende redenen waarom zowel Classified Cycling als de stad verheugd zijn over deze samenwerking.

Alle kennis op één punt

Is jouw onderneming ook op zoek naar een nieuwe locatie? Goed om te weten is dat Investdesk niet aan locatiebemiddeling doet, maar je wel in contact kan brengen met vastgoedbedrijven en makelaars. Onze experts weten immers welk vastgoed in handen is van welk vastgoedbedrijf, ze hebben een overzicht van leegstaande panden en ze weten perfect bij welke andere stedelijke diensten je moet zijn om vergunningen en andere documenten in orde te brengen. Zo zijn ze een perfecte partner in jouw zoektocht naar een geschikte locatie.

Doe beroep op onze experts in je zoektocht naar een perfecte locatie.

Lees hier meer over de mooie case Classfied Cycling.

Deel deze pagina: