PROEF helpt jonge horeca-ondernemers

PROEF lanceerde recent Antwerpens eerste horeca-incubator. Via de incubator kunnen ondernemers hun concept tijdelijk uitproberen in een bestaande zaak, onder professionele begeleiding én in een veilige omgeving. Zo wil PROEF het grote aantal faillissementen in de horeca terugdringen.

Bij PROEF kunnen horeca-starters terecht voor een 6 maanden durend traject waar ze genieten van verschillende soorten begeleiding via workshops en persoonlijke coaching. Ze worden daarin bijgestaan door vakmensen, leveranciers en gevestigde waarden in de horeca. Bovendien helpt PROEF de jonge ondernemers aan een kant-en-klare locatie waar ze hun concept onmiddellijk kunnen uittesten. Hiervoor doet de incubator een beroep op bestaande horecazaken die bereid zijn hun zaak te delen. Zo krijgen startende ondernemers de kans om in een veilige omgeving hun zaak op te starten. 

Karl Magnus, founder van PROEF: “Ik zag met eigen ogen de levensdroom van vrienden uiteen spatten. Beginnende horeca-ondernemers met een nieuw foodconcept ontbreekt het zelden aan enthousiasme en werklust, maar vaak onderschatten ze het bijkomende werk en de risico’s. Via PROEF kunnen starters dat risico verkleinen door pop-up-gewijs hun zaak rustig uit te testen in een bestaande horecazaak. Op hun beurt krijgen de bestaande zaken een extra inkomstenbron waarmee ze hun sluitingsdagen compenseren.”

Partners uit de horecasector

Om kwaliteitsvolle workshops en begeleiding te garanderen werkt PROEF samen met verschillende partners. Zo hebben Le Creuset, Chacalli Wines, ISPC groothandel, Foodpairing en P&V verzekeringen Marc Verbraecken zich al verbonden aan het project. Via deze partners doen de jonge ondernemers op korte tijd veel kennis op waar ze in andere omstandigheden gemakkelijk een jaar of langer over zouden doen. PROEF wil samen met zijn partners een nieuwe generatie de kans en zuurstof geven om te overleven.

Sectoren: 
Thema's: 
Deel deze pagina: