Horecazaak De Serre opent in StartupVillage

Vrijdag gooide De Serre haar deuren officieel open in StartupVillage, de bruisende hotspot van startups in de schaduw van de Botanische Tuin van Antwerpen en op wandelafstand van het stadscentrum.

De voormalige gebouwen van het OCMW in de Lange Gasthuisstraat 29 werden recent omgevormd tot een innovatiecentrum met een evenementenlounge en een restaurant. Stad Antwerpen wil met De Serre het horecaconcept van de toekomst uitbouwen. Het moet een ontmoetingsplek worden, zeg maar de business lounge van de stad.

Horeca-lab

De Serre is een netwerk van toeleveranciers voor de horecasector en wil als opleidings- en innovatiecentrum een voorbeeld zijn voor de digitalisering van de sector. Met het horeca-lab heeft De Serre de ambitie de nieuwste software en de meest innovatieve technologieën te integreren: van bestellen en betalen met een app, het raadplegen van specifieke ingrediënten of allergenen met een consumer-app, digitale menukaarten tot beleving via virtual reality en een koppeling tussen kassasysteem, stockbeheer en foodcost berekening. De Serre wil horeca-ondernemers informeren en opleiden over de mogelijkheden rond digitalisering in hospitality.

Eventlocatie

Als eventlocatie biedt De Serre een zaal tot 180 personen naar een ontwerp van Pinkeye Designbureau en zit vol moderne technologie. Door één druk op de knop wordt de ideale ruimte voor een productpresentatie, workshop of trouwfeest gecreëerd.

Meer info

Deel deze pagina: