I.Ma.Gi.N Jewels: vijfentwintigste juwelier krijgt Antwerp’s Most Brilliant-label

Diamantslijpers, goudsmeden en juweelontwerpers vinden al eeuwenlang een thuis in Antwerpen. Sinds 2014 versterkt de stad haar imago van werelddiamantcentrum en creatieve hub nog meer met Antwerp’s Most Brilliant, een kwaliteitslabel dat ze uitreikt aan Antwerpse topjuweliers. I.Ma.Gi.N Jewels is de vijfentwintigste juwelier die het label ontvangt.

Innovatieve elegantie en topkwaliteit

Met het label onderscheiden Antwerpen, het Antwerp World Diamond Centre (AWDC), de FOD Economie, Ars Nobilis en HRD Antwerp juweliers die juwelen van topkwaliteit verkopen, betrouwbaar zijn en een uitstekende service bieden.

Gilles Van Gestel en Margaux Spruyt van I.Ma.Gi.N Jewels zijn erg blij met het label. Gilles: “Zowel Margaux als ikzelf komen uit de wereld van juwelen en diamant: Margaux is goudsmid en ikzelf heb een paar jaar diamant geslepen, hier in Antwerpen. We zijn ook allebei gepassioneerd door juweelontwerp. Toen we enkele jaren geleden I.Ma.Gi.N Jewels oprichtten, deden we dat met een beperkt budget – niet vanzelfsprekend als je met dure grondstoffen werkt. We wilden tijdloze elegantie combineren met een innovatief ontwerp. En dat sloeg aan. Intussen hebben we acht eigen winkels, verkopen we aan juweliers en lanceerden we een webshop.”

Het succes van de eerste collecties zorgde ervoor dat Gilles en Margaux aan de slag konden met goud en diamant. “We ontwerpen onze juwelen zelf”, vertelt Gilles. “En een groot deel van onze producten laten we in Antwerpen maken. Dat vinden we erg belangrijk. ”

“Het is geen selecte club. Iedereen die aan de voorwaarden voldoet, kan zich kandidaat stellen”

Als Antwerpenaar het label Antwerp’s Most Brilliant krijgen vinden Margaux en Gilles geweldig. Gilles: “Er zijn maar vijfentwintig dragers van het label. Je krijgt het ook niet zomaar: er ging een uitgebreide doorlichting aan vooraf. Dat is begrijpelijk, want het label is een kwaliteitsgarantie. Wie bij ons koopt, weet dat we een betrouwbare juwelier zijn, die producten van topkwaliteit verkoopt en een uitstekende service biedt. We zijn er dus echt trots op dat we het label gekregen hebben.”

Kwaliteitslabel, maar voor iedereen bereikbaar

Ook Walter Schreurs van juwelier Slaets is fier op het label. Hij vertegenwoordigt samen met collega Patrick De Landtsheer de gelabelde juweliers in de stuurgroep van Antwerp’s Most Brilliant.

“In Antwerpen vind je honderden juweliers. De meesten verkopen degelijke juwelen, maar tot onze spijt zijn niet alle juweliers even betrouwbaar. Daar worden dan vooral toeristen het slachtoffer van en dat heeft impact op het internationale imago van de stad. We zijn heel blij dat Antwerpen ervoor koos om juweliers die de juiste informatie geven en correcte kwaliteit leveren zo’n kwaliteitslabel te geven.”

“Als Antwerpenaar het label Antwerp’s Most Brilliant krijgen, dat is geweldig”

Walter benadrukt dat het niet gaat om een selecte club: “Elke juwelier die aan de negen voorwaarden voldoet en de audit met glans doorstaat, heeft recht op het label. Het kost wat moeite, want je moet heel wat papieren voorleggen, maar dankzij dat label weten klanten wel dat ze bij jou terechtkunnen voor eerlijke en kwaliteitsvolle juwelen.”

Juweliers met het label krijgen een vermelding in toeristenbrochures en online visibility. Eind 2019 start er een grote marketingcampagne die de spotlights zet op alle juweliers met het Antwerp’s Most Brilliant-label.

Bent u juwelier en wilt u uw klanten objectieve kwaliteitsgaranties bieden?
Wilt u bijdragen tot het kwaliteitsimago van Antwerpen als werelddiamantcentrum en creatieve stad?  Dan kunt u zich aanmelden voor het kwaliteitslabel Antwerp’s Most Brilliant.

Hoe kunt u zich kandidaat stellen en aan welke negen criteria moet u voldoen om het label Antwerp’s Most Brilliant te krijgen?

Bekijk deze pagina

Sectoren: 
Deel deze pagina: