Infomoment: zet uw bedrijf op de kaart in de nieuwe ‘Contactzone Noorderlaan’.

De toekomstplannen voor ‘Contactzone Noorderlaan’, een zone tussen stad en haven, worden bekendgemaakt. Dit nieuwe investeringsgebied is de laatste jaren veranderd van een industriële omgeving naar een omgeving met karakter. Deze zone biedt nieuwe ontwikkelingskansen voor ondernemers.

Nieuwe kansen voor ondernemers

‘Contactzone Noorderlaan’ is het gebied tussen de wijk Luchtbal en de haven, in het noorden van de stad. In dit nieuwe stadsdeel liggen er kansen voor de ontwikkeling van bedrijvigheid, recreatie en groen. Om deze plannen om te zetten in de praktijk, maakt de stad een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) op. De stad Antwerpen versterkt met het nieuwe RUP de toekomst van ‘Contactzone Noorderlaan’, en creëert nieuwe kansen voor onder andere ondernemers.

Volgens het nieuwe RUP zal er ruimte zijn voor:

  1. Productie, opslag, bewerking en verwerking van goederen
  2. Productie van energie of energierecuperatie
  3. Op- en overslag, voorraadbeheer, groepage, fysieke distributie en logistiek
  4. Onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten
  5. Opleiding en certificering van bedrijven
  6. Creatieve industrie
  7. Afvalverwerking met inbegrip van recyclage
  8. Groothandel
  9. Complementaire dienstverlenende bedrijven met lage personeelsintensiteit

Er zijn ook zones waar die bedrijvigheid wordt aangevuld met retail, leisure, socio- culturele activiteiten, gemeenschapsvoorzieningen… Ook ondernemers in de sector ‘sport/recreatie’ of ondernemers in de voedingsindustrie kunnen zich hier op de kaart zetten.

Infomoment

Wil u meer te weten komen over het Ruimtelijk Uitvoeringsplan en de bestemmingsmogelijkheden van het nieuwe stadsdeel ‘Contactzone Noorderlaan’? Kom dan naar het infomoment op 12 maart van 16 tot 19 uur. 

In de huidige fase van de opmaak van het RUP vindt er een openbaar onderzoek plaats. Tijdens het openbaar onderzoek kan u reageren op het ontwerp van dit plan. Het infomoment biedt meer informatie en ideeën over het plangebied, het ontwerp van het RUP en het openbaar onderzoek. U krijgt uitleg en antwoord op uw vragen van de aanwezige projectleiders.

Praktisch:
Donderdag 12 maart van 16 tot 19 uur
BLOC2030
Columbiastraat 110
2030 Antwerpen (Luchtbal)

Meer info en contact via antwerpenmorgen.be

Deel deze pagina: