Inhoud, plezier en drive: de succesformule van De Machine

TV-programma’s waarover je op café nog napraat, reclame waarvan je niet wegzapt en online-filmpjes waarvoor je stopt met swipen. Precies de leuke, boeiende of inspirerende content die De Machine produceert. En hun producties mét content scoren, zo toont hun exponentiële groei.

“Tijdens een avond op café beseften we plots dat we eigenlijk niet meer naar tv of reclame keken. Gewoon omdat ze niet boeiend genoeg waren”, vertelt Dimitri De Wolf, een van de twee oprichters van De Machine. “Om nog maar te zwijgen over de social media-content, en de kansen die op dat vlak gemist werden. Als freelancers in die reclame- en filmwereld waren we ervan overtuigd dat we het beter konden. Waarom geen productiehuis oprichten dat niet alleen naar de noden van de klant luistert, maar ook de kijker amuseert? Met De Machine maken we dus niet enkel filmpjes, maar leveren we ook creatieve input.”

Van succesvolle start-up tot groeiende business

“Onze start-up op de rails krijgen en daarna snelheid maken ging vrij vlot. Dat we erin slaagden om De Machine te laten uitgroeien tot een succesvolle business, betekent dat onze intuïtie klopte. De vraag naar goede social media content was écht groot en onze kennis en ervaring konden dus het verschil maken. Ook omdat we heel pragmatisch zijn, lag het ondernemerschap ons ook wel.”

Administratieve uitdagingen

“We zaten dan wel vrij snel op het goede pad met De Machine, aan de clichés van lange dagen, hard werken en knoeien met administratie zijn we niet ontsnapt. Vooral die administratie was een struikelblok. Terwijl we toch heel wat inside information hadden - met dank aan een opdracht bij Telenet Idealabs, waarvoor we alle start-up accelerator-opleidingen voor IT-ondernemers filmden en zo van dichtbij veel info kregen over sociale zekerheid, boekhouding en fiscaliteit. De beste raad die we toen gekregen hebben? Advies durven vragen aan de juiste experts.”

Een toekomst vol boeiende content

“Als ondernemer heb je veel verantwoordelijkheden, maar tegelijk ook een enorme vrijheid. Het leukste is dat we zelf de richting bepalen. Onze volgende investering zal een leuke werkomgeving zijn waar vrijheid centraal staat en mensen graag willen komen werken. Nu De Machine twee jaar bestaat - en wat body heeft - is het ook dringend tijd om onze work-life balans terug recht te trekken. Zonder dat ons werk daarbij zal moeten inboeten aan kwaliteit en kwantiteit, natuurlijk. Het begint stilletjes aan bij ons te dagen: de toekomst van De Machine - en in het verlengde hiervan onze eigen toekomst - ziet er rooskleurig uit. Boordevol boeiende content, dus.”

Deel deze pagina: