Innovatie maakt het verschil. Hoe Talenco het mogelijk maakt om mondmaskers lokaal te produceren

Jens Hendrickx, Talenco | copyright Jonathan Ramael

Twee jaar geleden hoorde Jens Hendrickx, CEO van Talenco, uit allerlei hoeken dat er een tekort aan mondmaskers was en dat we voor de grondstoffen ervan afhankelijk waren van Azië. Dat klonk onlogisch in zijn hoofd en er begon al snel een idee te rijpen. Wat als Talenco een machine zou ontwerpen en bouwen om die grondstoffen zelf te produceren? Jens deed mee met de oproep naar innovatieve projecten van stad Antwerpen en de rest is geschiedenis…

 

Waarom voelde je de nood om te innoveren? 

“Innovatie maakt deel uit van het DNA van ons bedrijf, zelfs al toen ik zeven jaar geleden op mijn eentje begon met Talenco, in mijn dressing in Schoten. Ik wilde het ontwerpen van installaties combineren met de bouw en het onderhoud ervan, om het als één oplossing aan te bieden aan de industrie. Met succes, want zes jaar later is Talenco met 150 medewerkers een belangrijke speler op de markt. Ondertussen bieden we een heel breed gamma aan. Toen ik hoorde dat we als land afhankelijk waren van Azië om mondmaskers te kunnen produceren, kwam ik al snel op het idee om zelf een machine te ontwerpen en te bouwen. Als het logisch klinkt in mijn hoofd, dan ga ik er voor.” 

“Als het logisch klinkt in mijn hoofd, dan ga ik ervoor.”

BIO
Jens Hendrickx
31 jaar
Begon Talenco op zijn eentje, in de dressing van zijn ouderlijk huis in Schoten
Vandaag is hij CEO van een bedrijf van 150 medewerkers
Speelde een jaar high-school basketbal in Amerika en daarna bij de Antwerp Giants
Basketbalt nog altijd vier keer per week, bij Oxaco in tweede nationale

Hoe ben je eraan begonnen? 

“Ik vroeg een van onze ingenieurs om te bekijken welke installaties er bestaan en even later was er een ontwerp voor een machine. In die tijd zag ik de oproep van stad Antwerpen voor innovatieve projecten. Zelf konden we dit niet financieren, ook al zijn we een sterk en snel groeiend bedrijf. We dienden een voorstel in en we werden geselecteerd. Nu konden we er echt aan beginnen.” 

Hoe is dat traject verlopen? 

“Super vlot! Zes maanden later was de machine al klaar. De rol van de stad in dit verhaal is niet te onderschatten. Ze hebben ons begeleid, gesteund en geholpen. Eigenlijk ondernemen ze mee en dat vind ik heel knap. Ze geven het goede voorbeeld. Als ondernemer had ik het gevoel dat ik er niet alleen voor stond en dat is heel waardevol. Zo is het echt een gezamenlijk project geworden.” 

Welk verschil maakt deze innovatie? 

“Onze machine zorgt ervoor dat een lokale instantie, of een land, onafhankelijk van andere landen mondmaskers kan produceren. Onze technologie heet ‘meltblown fiber’, we maken de filter die ervoor zorgt dat je wel kan ademen door een mondmasker, maar dat er geen bacteriën door kunnen. Het leuke is dat de grondstof voor de filter polypropyleen is, een materiaal dat hier in de industrie wordt gemaakt. De kleur van die bolletjes kan je zelf kiezen, wat maakt dat we mondmaskers in alle mogelijke kleuren kunnen ontwerpen. Deze innovatie heeft ons op de kaart gezet op het gebied van machinebouw. Het is een mooi visitekaartje voor Talenco, het schept vertrouwen bij onze klanten. Innovatie werkt als een hefboom: vernieuwen maakt andere dingen mogelijk.” 

Wat zijn de verdere stappen?

“Het technische werk hebben we gedaan, nu begint het commerciële aspect. We stellen ons de vraag of we de machine gaan verkopen, of het afgewerkt product. Ook een partnership met een bedrijf dat de markt van mondmaskers beter kent dan wij, is een mogelijkheid. Van het commerciële traject gaan we nu werk maken. Goede ideeën zijn altijd welkom!” 

“Ondernemen is een teamsport. De stad gaf de assist, Talenco maakte het punt.”

Wat levert samenwerken volgens jou op? 

“Als gepassioneerd basketbalspeler trek ik graag de parallel tussen ondernemen en topsport. In een basketbalploeg zijn er, net zoals in een bedrijf, veel verschillende rollen: je hebt de topspelers, je hebt dienende spelers, er zijn de coaches, de fans… Je wint en verliest met zijn allen. Daarom vind ik de mentaliteit van een werknemer belangrijker dan zijn of haar diploma. Bijleren kan je altijd, je mentaliteit veranderen is veel moeilijker. Iedereen, ongeacht achtergrond of opleiding, kan een bijdrage leveren in ons bedrijf. Op die cultuur ben ik heel trots. En ik blik met veel tevredenheid terug op de samenwerking met de stad in dit verhaal. Om het in basketbaltermen te zeggen: zij gaven de assist, Talenco maakte het punt (lacht).” 

Heb jij net als Jens een innovatief idee waarmee je de economie een digitale of circulaire boost kan geven? Dien je investeringsproject in en maak kans op een subsidie tot 150.000 euro.

Ontdek alles over de nieuwe oproep.

Deel deze pagina: