Innovatie in uw bedrijf begint met één geslaagde ontmoeting

Cocreatie tussen ‘traditionele’ ondernemingen en experts uit de creatieve sector kan leiden tot onverwachte innovatie. ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. brengt bedrijven die met een concrete innovatievraag zitten in contact met creatieve experts. Want één geslaagde ontmoeting kan het vonkje zijn dat leidt tot een unieke kruisbestuiving en resulteren in nieuwe economische opportuniteiten, producten of diensten.

“Hoe kan ik me onderscheiden?”

Bedrijven hebben verschillende vragen waar ze mee worstelen, zoals nieuwe formules vinden om hun klanten nog beter te ondersteunen, te weten komen hoe hun bedrijf er binnen tien jaar uit zal moeten zien, hoe het bedrijf kan internationaliseren, betere antwoorden vinden op de ‘waarom?’-vraag van hun doelgroep, meer recurrente inkomsten vinden of welke alternatieven er zijn om seizoenswerkloosheid tegen te gaan.

“Ik wil naast mijn bedrijf gaan staan en kijken: wat kan ik nu nog méér doen?” of “Hoe kan ik me onderscheiden in mijn markt?” Dat zijn vraagstukken die bedrijven opgelost willen zien, om zich sterker te positioneren tussen de concurrentie.

Nieuw denkspoor

Dat naast het bedrijf gaan staan en naar de patstelling kijken, kan met de hulp van een creatieve expert. De vraagstukken worden voorgelegd aan creatieve experts die vanuit hun knowhow een insteek kunnen pitchen. Bedrijven en creatieve experts maken kennis met elkaar en kijken of de samenwerking een meerwaarde kan zijn. Het bedrijf kiest uiteindelijk de expert waar mee het in zee gaat. De expert die de meeste aansluiting heeft met de materie en vanuit design thinking een richting kan aantonen die aansluit bij de overtuiging en de motivatie van het bedrijf.

Hoe de creatieve experts deze samenwerking zien? Expertise delen is onderdeel van hun job. Zekerheid dat daar een samenwerking uit voorkomt, hebben ze niet. Maar het geloof in de waarde van cocreatie is er. Niet alles wat zij aanreiken, zal zich meteen vertalen in een opdracht. Het gaat hen vooral over iemand op een nieuw denkspoor zetten. Komt er een interessante samenwerking uit? Des te beter.

Waarom cocreëren?

Hoe blijft mijn onderneming relevant in een veranderende markt? Wat kan ik nog méér doen om mijn klanten van dienst te zijn? Welke nieuwe markten kan ik nog aanboren? Het zijn vragen die elke ondernemer herkent. Soms is een frisse kijk uit een andere hoek de beste manier om een sprong voorwaarts te maken.

Bent u benieuwd wat een cocreatie traject voor uw onderneming kan betekenen? Of worstelt u met een vraag die weleens een frisse nieuwe insteek kan gebruiken? Neem dan contact op met ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. Of blader door het recente magazine van ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. om inspiratie op te doen.

Vul hier uw adres in en uw exemplaar valt binnenkort in de brievenbus

Deel deze pagina: