Innovatiehub The Beacon blijft groeien: ontdek de nieuwe aanwinsten

The Beacon - copyright Eric Bouvier

The Beacon is het Antwerpse ankerpunt rond digitale innovatie. In het gebouw van 10 verdiepingen aan de Sint-Pieterplaats werken start-ups, scale-ups, onderzoekers en technologiebedrijven aan innovatieve oplossingen. Maak kennis met de vijf nieuwe leden van dit groeiend netwerk.

Levendige community

The Beacon community is op twee jaar tijd uitgegroeid tot een netwerk van meer dan 80 leden. Op regelmatige basis worden deze bedrijven met elkaar in contact gebracht om samen te werken aan oplossingen voor de stad, de haven en de industrie van de toekomst. Ook al is fysiek samenwerken erg moeilijk in deze tijden, toch zorgt The Beacon ervoor dat de community levendig blijft. Donderdag 9 december stelden vijf nieuwe leden zichzelf én hun innovatieve oplossingen voor aan de community van The Beacon tijdens een virtuele introductiesessie.

Je gebouwen en assets beter en efficiënter beheren met een digitale tweeling? Ja, zo kom je tot een Smart Building. Door een arsenaal aan toestellen en hun know-how als mapping partner voor Digital Twins, maakt MEET HET onder andere volledige digitale replica's van objecten, industriële zones en grote gebouwen. MEET HET is een landmetersorganisatie met een sterke focus op innovatie. Ze zijn een one-stop-shop voor geodata. MEET HET koos voor The Beacon omdat ze geloven dat hier kruisbestuiving met andere specialisten kan ontstaan.

Digi-Flow focust zich op industriële automatisatie en de digitalisatie ervan. Door bestaande platformen van bedrijven te verrijken met diverse nieuwe technologieën zoals Internet of Things, Artificial Intelligence en Machine Learning begeleiden ze bedrijven in hun transformatie naar Smart Factories (Industrie 4.0). Ze geloven er sterk in dat bedrijven die hierin investeren, zowel op zakelijk als op menselijk vlak een hoger en efficiënter niveau bereiken. Digi-Flow focust zich op dienstverlening en daarom willen ze zich in The Beacon omringen met partners om te kunnen co-creëren. Ze investeren in knowhow en partnerships om dé futureproof partner te blijven voor hun klanten.

Mosmuur groeide van een kleine winkel in Antwerpen – Nada - naar een bedrijf dat unieke groene wanden en interieurbeplanting ontwerpt en installeert. Daarnaast investeert Mosmuur ook volop in innovatief onderzoek naar onder meer luchtzuivering. Nu al vind je veel realisaties van Mosmuur in The Beacon. In de Crauwelengang, aan de overkant van The Beacon, richten ze momenteel een grote ruimte in, waar ze tegen april 2021 een schrijnwerkerij, atelier en workshopruimte willen huisvesten. Leden van The Beacon zullen er meer dan welkom zijn om samen te creëren.

Cubitec is een jonge scale-up met een kantoor aan de Jan Van Rijswijcklaan. Ze bouwen digitale portalen voor hun klanten, waarin alle gegevens van een bedrijf op één plek samenkomen. Door de klant centraal te stellen in deze digitale beleving, ontstaan er nieuwe mogelijkheden en inzichten. In The Beacon hopen ze partners te vinden met complementaire competenties, om samen sterke oplossingen te bouwen.

Makerspace Antwerpen vind je vanaf 2021 op het gelijkvloers van The Beacon. Het is een ontmoetingsruimte, stadslabo en atelier waar bedrijven, organisaties en burgers samen creatieve oplossingen kunnen bedenken voor een sterker Antwerpen. En uiteraard zijn de leden van The Beacon heel erg welkom om in Makerspace Antwerpen hun ideeën concreet te maken.

Slimme en bruikbare toepassingen voor stad, haven en industrie

Tijdens de introductiesessie wordt het al snel duidelijk dat de The Beacon community erg betrokken en gemotiveerd is. Leden stellen volop vragen aan elkaar, contactgegevens worden uitgewisseld en plannen gesmeed. Je merkt het aan alles, The Beacon is niet zomaar een gebouw waar innovatieve bedrijven een kantoor hebben, het is een inhoudelijk project waar het delen van kennis en het uitwisselen van ideeën centraal staat. En dat leidt uiteindelijk tot slimme en bruikbare toepassingen voor de stad, de haven en de industrie.

Het sterke ecosysteem van The Beacon, met steun van stad Antwerpen

Samen met Havenbedrijf Antwerpen, Universiteit Antwerpen, bouwheer van de Oosterweelverbinding Lantis, onderzoeksinstelling imec en Agoria is stad Antwerpen een partner van The Beacon. Stad Antwerpen zet al jarenlang sterk in op de kracht van digitale netwerken en op het ontwikkelen van een ecosysteem voor digitale innovatie, waarin grote en kleine bedrijven, start-ups en scale-ups, onderzoekers, overheid en kapitaalverschaffers elkaar vinden. De stad is ervan overtuigd dat deze kruisbestuiving de kracht heeft om de industrie duurzaam te innoveren. Dat zorgt voor een sterke internationale positionering, nieuwe business en jobs.

Ben je een start-up, scale-up of innovatief bedrijf en wil je toetreden tot het sterke ecosysteem van The Beacon? Ontdek de mogelijkheden op https://thebeacon.eu.

Ontdek meer over innovatie in Antwerpen op: www.ondernemeninantwerpen.be/innovatie.

The Beacon, Antwerpse hub waar start-ups, scale-ups, onderzoekers en technologiebedrijven werken aan innovatieve oplossingen

Thema's: 
Deel deze pagina: