ISOCARP 2015 congres komt naar Antwerpen

Het congres ISOCARP2015 Congres: Cities save the world. Let’s reinvent planning zal plaatsvinden van 19 tot en met 23 oktober 2015. Normaal gesproken is het ISOCARP congres in één stad, maar voor deze speciale 50e editie is gekozen voor een internationale opzet. Het hoofdcongres heeft Rotterdam als locatie, maar daarnaast zijn er een aantal deel-evenementen in steden in België, Nederland en Duitsland. Elke stad organiseert een serie workshops rondom een specifiek thema dat betrekking heeft op de desbetreffende stad.

Workshop Antwerpen: 'How to re-work the productive city'

Antwerpen heeft een rijke culturele geschiedenis. De stad is altijd al een culturele hotspot geweest vol artiesten, schilders en ontwerpers. Daarnaast is Antwerpen ook economisch sterk met een grote haven, de diamantsector en tal van bedrijven. Tijdens de workshop wordt bekeken hoe deze factoren de stad nog meer kunnen versterken. Ontdek de productieve stad van morgen en draag bij tot een nieuw en open beleid dat een brede economsiche participatie stimuleert.  
 
De workshop is verdeeld in vier thema's:

  • A Mixed City is a Future-Proof City: Kunnen productieprocessen terug in de stad ingepast worden? Is een mix van functies het ideale stadsmodel?
  • Planning For/With People: Balancing the Formal and the Informal: Hoe kunnen bewoners en ondernemers samen leven en werken in het hart van de stad?
  • Harnessing the Potential of Port and Industry for the Future City: Zijn de haven en de industrie ook in de toekomst de sterkste troeven van de stad?
  • Stimulating Inclusive Economic Participation: Hoe kunnen kwetsbare groepen in de stad een plaats krijgen in de economie van morgen?

 
De Antwerpse workshop vindt plaats op maandag 19 en dinsdag 20 oktober in Den Bell, Francis Wellesplein 1, 2018 Antwerpen.
 
Schrijf u hier in
 
 

Deel deze pagina: