ITC Rubis Terminal Antwerp breidt verder uit

ITC Rubis Terminal Antwerp kondigt de bouw aan van 14 nieuwe tanks met een totale opslagcapaciteit van 45.500 m3 voor chemicaliën op de site op Linkeroever. De terminal van ITC Rubis Terminal Antwerp is operationeel sinds oktober 2010. De geplande uitbreiding brengt de capaciteit op een totaal van 155.000 m3 voor de opslag van chemicaliën en gassen. De nieuwe opslagcapaciteit, bestaande uit zowel koolstof- als roestvrijstalen tanks, wordt in gebruik genomen in de loop van 2016.

De uitbreiding omvat eveneens twee nieuwe scheepsdokken en een dok voor binnenschepen. Met vier scheepsdokken en drie dokken voor binnenschepen zullen de klanten van ITC Rubis beschikken over uitstekende marine faciliteiten en een zeer ruime capaciteit aan dokken.

Hoger niveau

De ITC Rubis concessie heeft de mogelijkheid om nog verder uit te breiden tot een totale capaciteit van 800.000 m3 voor de opslag van chemicaliën, petroleumproducten en gassen.
“Deze uitbreiding beantwoordt aan de noden van onze klanten en tilt ITC Rubis verder op naar een hoger niveau in het aanbieden van uitstekende terminaldiensten in de Haven van Antwerpen”, zegt CEO Pascal De Maeijer.
 
ITC Rubis is een joint venture van Rubis, een onafhankelijke internationale operator gespecialiseerd in de downstream petroleum- en chemicaliënsector, en Mitsui, een van de meest gediversifieerde en allesomvattende trading-, investerings- en servicebedrijven in de wereld.
Het aandeelhouderschap loopt via Rubis Terminal ( een opslagoperator die volledig eigendom is van Rubis), Mitsui & Co Europe PLC, en International Terminals Co. (ITC), een petrochemisch opslagbedrijf gevestigd in Houston, USA (ITC is volledig eigendom van Mitsui).
 
 
Bron: essenscia

Sectoren: 
Thema's: 
Deel deze pagina: