Jan-Jan Van Essche genomineerd voor International Woolmark Prize

De Antwerpse modeontwerper Jan-Jan Van Essche is genomineerd voor de prestigieuze International Woolmark Prize. Op 25 juni stelt hij zijn ontwerp voor op de regionale finale in Milaan.

De International Woolmark Prize wil een nieuwe generatie ontwerpers aanmoedigen om duurzame stoffen zoals wol te gebruiken in hun collecties.

Samen met 48 andere genomineerden mag Van Essche op 25 juni zijn ontwerp van merinowol voorstellen in Milaan. Begin 2014 strijden de 5 beste ontwerpers uit de hele wereld verder om de hoofdprijs: een cheque van 100.000 Australische dollar, financiering van de volgende collectie, een show tijdens Milan Fashion Week en een gereserveerd plekje in een aantal toonaangevende winkels.

Jan-Jan Van Essche studeerde in 2003 af aan de Antwerpse modeacademie. In juni 2010 lanceerde hij zijn eerste eigen collectie Collection#1 Yukkuri, Japans voor ‘het rustig aan doen’. Die filosofie weerspiegelt de manier waarop de ontwerper kijkt naar hedendaagse mode. In tegenstelling tot vele andere ontwerpers maakt hij een collectie per jaar, waarbij hij een garderobe uittekent die het hele jaar door gedragen kan worden door laagjes toe te voegen, afhankelijk van het seizoen.

 

Deel deze pagina: