Japanse investering van 350 miljoen in haven

Het Japanse chemiebedrijf Nippon Shokubai zal een omvangrijke investering doen in de Antwerpse haven. Het project zal tientallen extra jobs opleveren en zal ervoor zorgen dat Nippon Shokubai nog jaren in de haven actief zal blijven.

De investering van 350 miljoen euro die het Japanse chemiebedrijf Nippon Shokubai wil doorvoeren in Zwijndrecht, maakt van de Antwerpse vestiging de grootste productiesite van het bedrijf buiten Japan. De investering is meteen ook de grootste ooit voor Nippon Shokubai.
Nippon verhoogt door de toegenomen vraag de productie van zijn superabsorberende polymeren, die ondermeer gebruikt worden in wegwerpluiers, van 60.000 ton naar 160.000 ton per jaar. Ook wordt een productie-eenheid voor acrylzuur gebouwd, goed voor 100.000 ton. 

Houston

Antwerpen lag in balans met Houston voor de investering van het Japanse bedrijf. Que energiekost had Houston de bovenhand, omdat schaliegas de kosten daar gevoelig deed dalen. De investeringskost in Antwerpen ligt echter lager omdat de prijzen van de contractoren in Houston enorm gestegen zijn. In Antwerpen wordt het energieverbruik voor de productie bovendien ook sterk teruggedrongen.

De investering levert 70 extra banen op, bovenop de huidige 95. De uitgebreide fabriek zou tegen mei 2018 van start gaan.

Lees meer over investeren in Antwerpen

Sectoren: 
Deel deze pagina: