Is je bedrijf klaar voor duurzame jobs? Stel je kandidaat voor deze projecten.

Copyright: Getty

Laat je bedrijf begeleiden en vul je zo personeelsbestand duurzaam in. Stad Antwerpen selecteerde verschillende projecten die ondernemers coachen in hun zoektocht naar personeel. Voor deze twee projecten kan je je nog kandidaat stellen. 

Beschikbare plaatsen voor begeleiding

1. ‘Studio Switsj’ van Mooi Werk Makers

De begeleiding neemt bedrijven met een personeelstekort mee in een intensief job redesign-traject. Door de begeleiding kan je werktaken en jobinhouden herinrichten, in functie van de huidige arbeidsmarkt. 

  • Is je onderneming actief in de sector industrie, transport, logistiek, horeca of zorg? 
  • Sta je ervoor open om passend werk te organiseren voor kwetsbare werkzoekenden uit Antwerpen? 
  • Contact: je onderneming is klaar voor dit trajact, mail of bel Bart Moens - bart@mooiwerkmakers.be of 0468 12 06 08

2. ‘Hefboom naar anderstaligen’ van Randstad Risesmart Employability

De begeleiding steunt 8 werkgevers vanaf de screening en selectie van anderstalige nieuwe medewerkers, tot de jobcoaching met taalondersteuning op de werkvloer.  

  • Is je onderneming actief in de sector industrie, transport, logistiek, horeca of zorg? 
  • Sta je ervoor open om passend werk te organiseren voor kwetsbare werkzoekenden uit Antwerpen? 
  • Contact: je onderneming is klaar voor dit trajact, mail of bel Katrien Van den Bergh katrien.vanden.bergh@randstadrisesmart.be of 0495 59 94 14  

 

Andere geselecteerde projecten 

Voor de oproep ‘Hefbomen voor een betere instroom op de werkvloer’ koos stad Antwerpen in totaal 4 bedrijven en organisaties die werkgevers begeleiden om jobs duurzaam te verankeren, en werkzoekenden de kans te geven om te tonen wat ze kunnen betekenen. De jury selecteerde ook deze 2 projecten, waarvoor je je geen kandidaat kan stellen. 

3. Het project ‘I-Diverso’ begeleidt supermarktketen Lidl en 2 bedrijven uit de zorg- en schoonmaaksector bij de instroom van werknemers uit kansengroepen. Voor een bedrijf in de zorgsector gebeurt dat door middel van ‘job redesign’. Het project helpt de supermarktketen kandidaten te vinden met een screeningspel en begeleidt starters met job- en taalcoaching.

4. Kuehne+ Nagel nv zet in op toegankelijkheid, taalbeleid en opleiding voor kortgeschoolden, mensen met een migratieachtergrond, jongeren en werkzoekenden met een mobiliteitsprobleem. Dankzij de stedelijke toelage werkt het bedrijf drempels op de werkvloer weg met onder meer vertaaldictafoons, organiseert het opleidingen op maat tot heftruckchauffeur en kan het inzetten op een betere verspreiding van vacatures.

Personeelskrapte oplossen én ondernemerscoaching voor werkzoekenden 

Met deze geselecteerde projecten slaagt stad Antwerpen erin om twee ambities te realiseren: een oplossing bieden voor bedrijven in hun zoektocht naar personeel, en zorgen voor meer dan 100 duurzame aanwervingen van Antwerpse werkzoekenden. Stad Antwerpen geeft daarnaast ook financiële steun aan projecten om kwetsbare werkzoekenden te coachen naar ondernemerschap. Een jury selecteerde de projecten: Integraal vzw, Mulinked vzw, Saamo Antwerpen vzw, Unizo Provincie Antwerpen en Fleks vzw. Na de coachingtrajecten voor jongeren, inactieve vrouwen met migratieachtergrond en aspirant-ondernemers in de categorie 50+, krijgen op deze manier nog meer Antwerpenaren de kans een eigen zaak te starten. Want werk versterkt.

Voor beide oproepen samen maakte stad Antwerpen 920.000 euro vrij, een forse injectie in de Antwerpse economie en arbeidsmarkt. 

Deel deze pagina: