Je eigen zaak starten zonder geld

Suno Supermarkt | Papa Demba Mbengue startte zijn zaak op met hulp van microStart

Wil je een eigen zaak starten maar heb je hulp nodig om je project goed uit te werken en de nodige financiële steun te vinden? MicroStart Antwerpen is een organisatie die je daarbij kan helpen.

MicroStart financiert startende en reeds gestarte zelfstandigen

MicroStart Antwerpen is een organisatie die ondernemers begeleidt voor, tijdens en na de opstart van hun nieuwe zaak om ervoor te zorgen dat de onderneming kan blijven groeien. Ook financiert microStart ondernemers die bij hun opstart geen toegang hebben tot bankkrediet.

In het kader van de microStart ontmoetingen biedt microStart Antwerpen in de maand juni volgende infosessies voor starters aan:

De stap van werkzoekende naar zelfstandige? microStart en VDAB Antwerpen leggen het je uit.

  • 16 juni 10u-11u | Online infosessie (in het Nederlands)

Jij bent werkzoekende en zou graag de overstap maken naar ondernemerschap? Dan is deze infosessie voor jou. De overstap maken naar ondernemerschap is niet altijd zo eenvoudig. Een goed project opbouwen, het geld vinden om te starten en het financiële risico nemen, zijn de grootste barrières. In deze infosessie komen microStart en VDAB met concrete oplossingen om deze barrières te overwinnen.

  • Inschrijven doe je hier.

Anderstalig? Start je business met hulp van Atlas, Stebo, Starterslabo en microStart Antwerpen.

  • 17 juni 14u-15u | Online infosessie (in verschillende talen) 

Een project starten als zelfstandige is al een uitdaging op zich. Maar ben je recent aangekomen in België en ken je de Nederlandse taal nog niet, dan is de uitdaging dubbel zo groot. Om jouw de weg te tonen naar ondernemerschap organiseert Atlas een infosessie met Stebo, Starterslabo en microStart. Samen leggen ze hun begeleiding en financieringsdiensten uit aan toekomstige ondernemers in de het Arabisch, Farsi, Turks, Portugees, Spaans, Frans, Engels en Nederlands.

Maandelijkse webinars over ondernemen

Naast deze infosessies, biedt microStart maandelijks een reeks interessante webinars over concrete zaken die bij het ondernemen komen kijken.

 

Luister naar het verhaal van Gaia, een succesvolle onderneemster door microStart.

microStart met de steun van stad Antwerpen

Met de steun van stad Antwerpen is microStart in staat om haar activiteiten op te drijven en meer mensen recht te geven op economisch initiatief door uitbetaling van 550 microkredieten, het behouden of creëren van 880 jobs, het injecteren van 6 miljoen euro in de lokale economie, het ondersteunen van mensen van vreemde origine (60%), 30% jongeren, 30% werkzoekenden, 30% starters, 30% vrouwen, 15% vijftigplussers naar de arbeidsmarkt. 500 extra contacten maken begeleid microkrediet mee bekend als hefboom voor sociaaleconomische integratie.

 

Een eigen zaak starten in Antwerpen: ondernemeninantwerpen.be

Hier vind je een overzicht van de verschillende stappen die je daarbij neemt, de stedelijke dienstverlening en advies op maat voor jouw onderneming:

ondernemen in antwerpen.be/start je eigen bedrijf

 

Thema's: 
Deel deze pagina: