Jij coacht ondernemers? De stad ondersteunt jou.

De stad ondersteunt coachingstrajecten voor ondernemers met een toelage.

De stad Antwerpen maakt een budget vrij om ondernemers te ondersteunen met coaching. Organisaties en bedrijven die coachingstrajecten aanbieden om ondernemers te helpen naar een volgende stap in groei of internationalisering, kunnen financiële steun aanvragen bij de stad. 

Over welke coaching gaat het?

De stad geeft financiële steun aan bedrijven die expertise hebben in coaching en ondernemers een coachingstraject op maat kunnen aanbieden. Het zijn ondernemers die begeleiding geven aan ondernemers. Het aanbod moet zowel de onderneming als het ondernemerschap versterken en aansluiten op de noden van de onderneming. De coachingstrajecten behandelen thema’s als:

  • Business Modelling (value proposition, scaling, …)
  • Marketing en communicatiestrategie
  • Financieel beheer (oa prijsbepaling, financieel plan)
  • Competenties en soft skills
  • Innovatiecoaching
  • Social media
  • Juridisch / fiscaal / vergunningen
  • Digital marketing
  • ….

Wie kan beroep doen op deze ondersteuning?

Gespecialiseerde bedrijven en organisaties die coachingstrajecten aanbieden in alle economische sectoren op basis van mentoring, met het oog op groei of internationalisering van de onderneming. De aanbieders zijn gevestigd in arrondissement Antwerpen en kunnen regelmatige activiteiten in stad Antwerpen aantonen.

De coaches werden zelf geconfronteerd met de nood en deden in gelijkaardige situaties ervaring op. Dat is hun expertise en die delen ze tijdens de coaching.

Voorwaarden om financiële steun voor coaching te krijgen

De aanvraag tot ondersteuning moet voldoen aan een aantal criteria die omschreven staan in het reglement, en voornamelijk gaan over de noodzaak van de coaching, de kwaliteit van het traject, het potentieel om impact te maken, het aantal trajecten en de verhouding tussen kwaliteit en prijs.

Steun per project

Deze financiële ondersteuning bedraagt minimum 3.000 euro en maximum 50.000 euro en bedraagt maximaal 75% van de totale kosten van het ingediende project. De eigen inbreng mag niet uit andere overheidssubsidies bestaan, wel uit bijdrages van de ondernemers. De aanvragen worden goedgekeurd tot uitputting van het jaarlijkse totaalbudget.

Meer informatie en je coachingproject indienen

Om zeker te zijn dat de coaching die jij aanbiedt, beantwoordt aan deze oproep, lees je best eerst het reglement grondig door. Je project kan je indienen via deze link:

DIEN JE PROJECT IN

Heb je een vraag? Mail naar businesseninnovatie@antwerpen.be en wij antwoorden je snel.

Deel deze pagina: