Jonge werkwilligen ontdekken competenties bij deFilharmonie

De deuren van uw onderneming openzetten voor jongeren die het moeilijk hebben om werk te vinden. Hen tonen wat er zich achter die deuren afspeelt. Het afgelopen jaar verwelkomden heel wat Antwerpse bedrijven een groep jongeren. Als voorlaatste gaf deFilharmonie jongeren de kans om ongedwongen kennis te maken met hun organisatie.

Bij deFilharmonie werken muzikanten met 20 verschillende nationaliteiten. Dit zijn gegeerde jobs. Voor de vacature van 1 violist komen makkelijk 120 kandidaten van over de hele wereld auditie doen. Iedereen krijgt de kans om 5 minuten te spelen. Hij/zij krijgt een contract van onbepaalde duur en een beginloon van 1400 Euro netto, dat stijgt met de anciënniteit of de functie die hij/zij inneemt zoals concertmeester, eerste violist of solist.
Een muzikant blijft studeren. Elke dag de viool uit de kist nemen en oefenen, oefenen, oefenen. Zoals een topsporter. Het is vooral avond en weekendwerk. Al snel wordt duidelijk dat muzikant zijn bij deFilharmonie niet alleen muziek maken is. Dat er veel meer gevraagd wordt van deze werknemers.
 
De jongeren luisteren geboeid, stellen vragen. Daarna worden ze er ingesmeten. Ze krijgen een viool, een klarinet of een trompet in hun handen en leren ze eerst in elkaar steken. Daarna hoe ze te bespelen. In groep zingen ze een onbekende melodie en repeteren ze op de instrumenten. Na 20 minuten geeft het toonmoment een “aardig” resultaat. De jongeren hadden nooit gedacht dit te kunnen. Maar ze voelen zich welkom en durven het aan. Zonder het te weten oefenden ze competenties als een opdracht aanvaarden, samenwerken, stiptheid, discipline en creativiteit.
 
De technisch regisseur geeft de jongeren één raad mee: zoek wat je graag doet in je job.

De jongeren

De jongeren werden geselecteerd door Alexander van Calder en SBS Skillbuilders, organisaties die jongeren competentieversterkende trajecten aanbieden en hen begeleiden naar werk. Thomas Van Poucke, jongerenbegeleider bij Calder: “Twee weken geleden zijn we met een nieuwe groep jongeren gestart. Ze hebben net een oriëntatie achter de rug, een vrij intensieve periode. Deze kennismaking is voor hen heel belangrijk. Je kan veel workshops geven, maar dit is het echte leven. Vandaag worden er voor hen drempels weggewerkt. Iets dat ze niet kunnen, moeten ze toch doen én ze moeten het samen doen. Niet alleen zichzelf een beetje overwinnen maar ook wordt er gewerkt aan het groepsgevoel. Veel van deze jongeren raakten geïsoleerd. Nu merken ze dat ze niet alleen zijn, dat er andere jongeren ook in dezelfde situatie zitten. Ze kunnen veel van elkaar leren.”

Actieplan ‘JongerenAanBod’

De stad, OCMW Antwerpen en VDAB pakken samen de jeugdwerkloosheid in Antwerpen aan. ‘OpMaatOrkest’ past in ‘JongerenAanBod’ dat jongeren en werkgevers met elkaar in contact brengt. Deze kennismaking is een uitgelezen kans om Antwerpse jongeren te informeren, te inspireren en hen te ondersteunen bij het nemen van de juiste beslissingen in hun loopbaan.
 
Wilt u ook jongeren tonen hoe de organisatie van uw bedrijf er achter de deuren uitziet? Wij kunnen u helpen

Deel deze pagina: