Is jouw horecabar klaar voor een nieuwe geschoolde bartender?

12 Antwerpse cursisten startte aan de opleiding tot bartender

Het tekort aan horecapersoneel in de Antwerpse horeca aanpakken, daarvoor slaan stad Antwerpen, VDAB, Diageo en het vormingsfonds Horeca Forma de handen in elkaar. Met een opleiding 'Learning For Life' krijgen Antwerpse werkzoekenden in 260 uur een opleiding tot bartender, om nadien duurzaam aan het werk te gaan in de horeca. Heb jij een stageplaats voor deze horecarekruten? 

Alles omvattende opleiding

Na een maandenlange verplichte sluiting worden verschillende horeca-uitbaters geconfronteerd met een prangend personeelstekort. Met de doorgedreven opleiding Learning For Life wil Diageo, wereldleider op de markt van bier en sterkedrank, dat tekort aanpakken. Het moederbedrijf van onder andere Johnnie Walker, Guinness en Tanqueray werkt daarvoor samen met Horeca Forma, VDAB en stad Antwerpen. De opleiding garandeert wereldwijd al successen. 'Learning for Life' in cijfers:  

  • loopt sinds 2008 wereldwijd
  • 140.000 opgeleide jongeren 
  • elk jaar opleidingen in 40 landen 

"Een bartender doet meer dan een drankje uitschenken met een glimlach."

"De opleiding gaat over kostprijsberekeningen, geschiedenis van dranken, smaakcombinaties, …", weet Robin Vanderelst, directeur van Horeca Forma over het programma. Tijdens de opleiding van maar liefst 260 uur worden ze klaargestoomd voor een carrière als bartender. Naast theoretische kennis bevat het programma ook een doorgedreven praktische training. 

Stage 

De opleiding startte begin oktober. Na zes weken zullen de cursisten de kans krijgen om de aangeleerde vaardigheden om te zetten in de praktijk tijdens een stage van drie weken. 

Bjorn Cuyt, provinciaal directeur van VDAB: "Om aan de grote vraag naar gekwalificeerd personeel te voldoen, investeren we blijvend in opleiding en stages. Bovendien betekent deze opleiding een belangrijke opstap naar de arbeidsmarkt voor werkzoekenden."

Het project biedt aan jongeren de mogelijkheid om, via werkplekleren in bedrijven, hun technische en generieke competenties te versterken."

Biedt je horecazaak kosteloos een stageplaats aan voor deze cursisten tussen 15/11 en 5/12/2021? Contacteer Horeca Forma: Katrin.poels@horecaformavlaanderen.be

Initiatieven voor horeca

De stad Antwerpen telt vandaag meer dan 30.000 werkzoekenden en meer dan 300 vacatures in de horecasector. Aangezien meer dan 70% van de cursisten een duurzame job vindt in de sector, helpt het programma niet enkel werkzoekenden aan een baan maar komt het ook tegemoet aan de noden van de sector. Stad Antwerpen neemt behalve deze opleiding nog verschillende initiatieven, samen met VDAB en Horeca Forma.  
 

Sectoren: 
Deel deze pagina: