Juwelier Adelin kiest voor nieuwe locatie aan de Steenhouwersvest

Juwelier Salomon Wijnberg en zijn medewerker Melina Mans zijn er nog niet helemaal aan gewend. Ze kijken in hun eigen winkel met bewondering rond. De nieuwe locatie van Adelin in de Steenhouwersvest is dan ook een pronkstuk. “Mooi he”, wijst Salomon naar de balustrade in de vide aan de etalage. “Dat hekwerk heb ik meegenomen uit een oud pand aan de Plantin en Moretuslei.”

Adelin is één grote verzameling bijzondere, antieke stukken met fascinerende verledens. Van de juwelen tot het interieur. Maar de winkel zelf, die is splinternieuw. Meer dan dertig jaar lang was Adelin gevestigd aan de andere kant van de Steenhouwersvest, op nummer zes. “Het oude pand werd ons te klein”, legt Salomon uit. “Hier kunnen we groeien en onze uitstraling als Antwerp’s Most Brilliant-juwelier versterken. Adelin is sedert decennia internationaal een gekende naam in de Steenhouwersvest, dus wilden we graag in de buurt blijven. Zeker nu de hele straat heraangelegd is.”

Met hulp van de investdesk

“We hebben ons wel even zorgen gemaakt over de hele verhuizing”, geeft hij toe. “We wilden de voorgevel aan de Steenhouwersvest volledig vernieuwen en een vide creëren. Ons oude pand moest leeg zijn op 31 augustus. Maar de aanvraag voor de bouwvergunning van de nieuwe locatie bleef maar aanslepen. Uiteindelijk ben ik mijn situatie gaan uitleggen bij de investdesk van de stad Antwerpen. Zij hebben me geholpen om de administratieve hindernissen weg te nemen. Het was op de valreep, maar we hebben onze timing redelijk kunnen aanhouden.”

Detailvisie

“Het geluk was dat ik twee panden tegelijk kon kopen. Maar de visie was helemaal van mij. Ik denk niet dat er veel mensen op het idee zouden gekomen zijn om ze samen te voegen. Daardoor hebben we een etalage aan de kant van de Vrijdagmarkt én langs de Steenhouwersvest. We hebben heel veel aandacht geschonken aan de inrichting. Over elk detail is nagedacht zodat de sfeer helemaal juist zit. Adelin is een huis van vertrouwen, al generaties lang. Wanneer de kinderen van vroegere klanten bij ons binnenlopen, is dat het grootste compliment.”

Nieuw elan

“Het is fijn om te zien dat de stad investeert in de Steenhouwersvest. Jaren geleden was dit een nogal onderkomen buurt. Het zijn de handelaars zelf die er een nieuwe impuls aan hebben gegeven. Gaandeweg heeft de straat een nieuw elan gekregen. Door de heraanleg is ze nu nog meer een winkelstraat geworden, een plek waar je als bezoeker rustig de tijd kan nemen om rond te kijken. Is het je trouwens al opgevallen? We zijn hier een nieuw centrum voor juweliers aan het worden. Met de Steenhouwersvest en omgeving bieden we een leuk alternatief voor de stationsbuurt.”

Lees meer over het Antwerp's Most Brilliant label

 

tekst: Volta

 

Sectoren: 
Thema's: 
Deel deze pagina: