Kan jouw project werkgevers begeleiden bij drempelloos werven?

Antwerpen biedt een stroom aan kansen voor Antwerpenaren en bedrijven. In de ontwikkeling van deze groeikansen, nemen stad Antwerpen en VDAB Antwerpen concrete acties. Ze lanceren een pilootproject voor werkgevers: drempelloos werven. 

Drempelloos Werven

De krapte op de arbeidsmarkt dwingt stad Antwerpen en VDAB om durf te tonen. Met deze oproep zoeken ze partners in het werkveld. Wie durft experimenteren met nieuwe manieren van aanwerven? Wie kan dit pilootproject uitwerken, ver weg van complexe sollicitatie- en selectieprocedures met uitgebreide CV of motivatiebrieven? Wie deelneemt aan de oproep, durft innovatieve alternatieven uitwerken. 

Met deze oproep winnen stad en VDAB op twee domeinen: werkgevers begeleiden in hun zoektocht naar personeel, werkzoekenden extra kansen bieden.

Wat verwachten stad Antwerpen en VDAB van je project? 

  • Je hebt ervaring en creatieve inzichten om personeel te rekruteren en aan te werven, los van klassieke methoden. Werkzoekenden doorlopen in je project geen selectie- en sollicitatieprocedure, maar je weet een innovatieve, drempelloze aanwerving in praktijk te realiseren.
  • Je overtuigt en ondersteunt werkgevers om ruimer te kijken bij selecties, met concrete tips en met beleidsvoorstellen op lange termijn.
  • Je creëert duurzame groeikansen voor werkzoekenden en niet-beroepsactieven. 

Voor wie is deze oproep? 

De project-indiener

  • zoekt en vindt werkgevers die openstaan voor drempelloos werven.
  • engageert zich binnen het netwerk met bestaande toeleiders en werkpartners.
  • begeleidt werkgevers van start tot nazorg: opmaak drempelloze vacatures, begeleiding op werkvloer, betrokkenheid van andere medewerkers verhogen,...  

Lees meer in het reglement oproep drempelloos werven. Ondervind je moeilijkheden om deze pdf goed te begrijpen, aarzel niet om ons te mailen: work@antwerpen.be

Timing 

  • Vanaf 2 mei 2022 kan je via dit online formulier je project indienen. Het volledige reglement vind je op deze site. Deze oproep past binnen het algemene reglement 'iedereen aan het werk'. Meer info lees je hier
  • Meer info nodig? Schrijf je nu in voor het online infomoment op 9 mei om 13.30 uur. 
  • Je project kan je indienen tot zondag 5 juni. Om 23.59 uur sluiten we de inschrijvingen af.
  • In de week van 12 juli weet je of je geselecteerd bent. De projecten starten vanaf 15 sepember

Kan je vraag niet wachten? Stel ze ons via mail: work@antwerpen.be 

Sectoren: 
Deel deze pagina: