Kandidaat gezocht voor bouw en uitbating nieuwe schaatsbaan Deurne

Het open sport- en recreatiepark Groot Schijn in Deurne krijgt een nieuwe ijspiste. Voor de bouw en uitbating ervan zoekt de stad Antwerpen een geschikte kandidaat. Samen met het toekomstige zwemcomplex Sportoase Groot Schijn vormt de nieuwe schaatsbaan het sluitstuk van de sportfaciliteiten in het park.

Voor clubs en recreanten

Een duurzame, hedendaagse en kwalitatieve nieuwe schaatsinfrastructuur moet ervoor zorgen dat de sportverenigingen en -clubs zich maximaal kunnen ontplooien. Maar ook dat scholen en individuele bezoekers voldoende mogelijkheden krijgen om te schaatsen. Er wordt een kleine schaatsbaan met een minimale ijsvloer van 30 op 15 meter én een grote schaatsbaan met een minimale ijsvloer van 60 meter op 30 meter gepland, ideaal voor onder andere ijshockey en kunstschaatsen.

Naast zwemcomplex

De locatie voor het project is Ruggeveldlaan 488 in Deurne, en heeft een oppervlakte van 5.039 vierkante meter. Het perceel is gelegen naast dat van het nieuw te realiseren zwemcomplex Sportoase Groot Schijn. Beide infrastructuren zullen ruimtelijk met elkaar verbonden worden.

Kandidaturen welkom

Kandidaten kunnen meer informatie vinden en hun voorstel indienen op https://ted.europa.eu. Klik hier voor de rechtstreekse link. 

Een projectvoorstel indienen kan tot uiterlijk 22 februari 2019 om 9 uur. Het wordt beoordeeld op basis van de voorgestelde schaatsinfrastructuur, het businessplan en de duurzaamheid en de kwaliteit.

Wie zich kandidaat stelt, is bereid om niet alleen het ontwerp, de financiering, de uitvoering en het onderhoud van de nieuwe schaatsbaan op zich te nemen, maar ook de uitbating gedurende een periode van 35 jaar.

Sectoren: 
Thema's: 
Deel deze pagina: