Kandidaat gezocht voor nieuwe occasionele kinderopvang

Het stadsbestuur van Antwerpen doet een oproep naar geïnteresseerden die een OKiDO willen openen en uitbaten. Een OKiDO biedt toegankelijke, betaalbare en kwaliteitsvolle kinderopvang aan ouders uit de buurt. De opvang is tijdelijk en in afwachting van een plek in de reguliere kinderopvang. Op dit moment zijn er al 11 OKiDO kinderdagverblijven in stad Antwerpen.

Sinds 2003 kunnen ouders die omwille van een sollicitatie, een werkaanbieding, een opleiding of medische redenen dringend op zoek zijn naar kinderopvang terecht bij de OKiDO’s. Tegelijkertijd zijn de OKiDO’s tewerkstellingsprojecten: medewerkers die nog geen diploma kinderzorg behaalden, combineren hun werk bij een OKiDO met een opleiding kinderzorg. Die werkervaring is een troef om later werk te vinden in de kinderopvangsector.

Oproep nieuwe kandidaten

De stad is op zoek naar een partner die de inrichting, de opstart en de uitbating van een OKiDO op zich wil nemen. Alleen kandidaten met minstens 3 jaar ervaring in de kinderopvang komen in aanmerking.
 
De voorwaarden zijn dat de nieuwe OKiDO ten laatste in januari 2017 de deuren opent, plaats geeft aan minstens 28 kinderen en gelegen is in één van volgende wijken: • Borgerhout Intra Muros Noord

  • Dam
  • Amandus-Atheneum
  • Stuivenberg
  • Luchtbal

Ondersteuning van de stad

De nieuwe partner krijgt een starttoelage om de kinderopvang in te richten, bestaande uit een infrastructuurtoelage van maximum 300 000 euro en een ontwikkeltoelage voor de opstartfase, begrensd op 90 000 euro. Verder voorziet de stad een exploitatiebudget van maximum 400 000 euro per jaar voor de eerste twee jaar vanaf de opstart. Nadien moet de nieuwe kinderopvang op eigen benen kunnen staan en werkingsmiddelen van Kind en Gezin geregeld hebben.
 
Geïnteresseerden kunnen meer informatie over de projectoproep vinden op de site van de stad. Een kandidatuur indienen kan tot en met zondag 27 september 2015. De stad organiseert een infosessie voor potentiële kandidaten op donderdag 10 september om 14 uur in den Bell, Francis Wellesplein 1, 2018 Antwerpen. Inschrijven voor die infosessie is verplicht en kan door te mailen naar regie.kinderopvang@stad.antwerpen.be.
 
 
Lees meer over het starten van een kinderopvang

Sectoren: 
Deel deze pagina: