Kinderopvangsector krijgt sticker ‘Samen werken aan kwaliteit’

De stad Antwerpen bedankt opvanginitiatieven voor kinderen van nul tot drie jaar, die samen met de stad werken aan kwaliteit, met een sticker. De stickers werden niet alleen ontworpen als beloning, maar ook om de kinderopvangsector te motiveren om, samen met de stad, kwaliteit te blijven leveren.

De stad Antwerpen heeft een sticker ontworpen waarmee de kinderopvanginitiatieven bedankt worden voor hun geleverde inspanningen en gemotiveerd worden om steeds samen met de stad te blijven werken aan de kwaliteit van de opvang. De stad organiseert vormingen en overlegmomenten met de sector, en ondersteunt initiatieven bij problemen. ‘Samen werken aan kwaliteit’ kan bijvoorbeeld door deel te nemen aan deze overlegmomenten en vormingen en door de beschikbare plaatsen te publiceren op antwerpen.be. 

Belangrijke criteria

De opvang krijgt een sticker als hij vormingen volgt en aanwezig is op overlegmomenten van de regie kinderopvang van de stad Antwerpen. Daarnaast moet de opvang zijn beschikbare plaatsen publiceren op antwerpen.be. 
 
De sticker kleeft op het raam aan de straatkant zodat ouders en bewoners kunnen zien dat de opvang samen met de stad Antwerpen werkt aan kwaliteit. Naast de sticker krijgt de opvang een affiche waar de criteria op vermeld staan. Het is de bedoeling om de affiche op te hangen in de opvang zodat de medewerkers en ouders kunnen zien waar de raamsticker voor staat. 
 
Opvanginitiatieven die in aanmerking komen, kunnen een raamsticker en affiche krijgen. De stad Antwerpen deelt de stickers en affiches uit op een overlegmoment, tijdens een vorming of bij een bezoek aan het opvanginitiatief door de regie kinderopvang. De sticker is één jaar geldig. Elk kalenderjaar zal de opvang een nieuw exemplaar kunnen ontvangen. 
 
Deze sticker is niet te verwarren met het kwaliteitslabel van Kind en Gezin want dat kan enkel uitgereikt worden door Kind en Gezin zelf.
 
Lees meer over het uitbaten van een kinderopvang
 

Sectoren: 
Deel deze pagina: