Konvert: "We bekijken tewerkstelling van nieuwkomers expliciet vanuit de aanbodzijde"

"We bekijken de tewerkstelling van nieuwkomers expliciet vanuit de aanbodzijde. We zoeken werkgevers die nood hebben aan specifieke profielen, en die bereid zijn de opleiding mee te organiseren. Dat werkt perfect in de praktijk." vertelt Simon Heggermont, Directiemedewerker bij Konvert Interim.

"Bij Konvert zijn we intussen al twee jaar bezig met projecten rond tewerkstelling van nieuwkomers. Volgens ons is dat gewoon een belangrijke groep talent die te vaak over het hoofd gezien wordt. En met wat extra initiatief is het goed te doen om jobs door hen te laten invullen. Dat is uiteraard goed voor henzelf, maar ook voor onze klanten die op die manier opgeleide kandidaten vinden voor moeilijk in te vullen vacatures."

"Het Katoen Natie-project van 2016 is zo’n typische win-win. Het opzet daar was eenvoudig: bij Katoennatie was er nood aan arbeiders met een specifieke logistieke scholing die aan de slag konden met elektrische transpalletten en reachtrucks. Wij tekenden een opleiding uit volgens de kwaliteitscriteria van Katoen Natie, en zochten kandidaten. Van de 31 geslaagde nieuwkomers waren er op het kritieke punt van drie maanden nog steeds twintig aan de slag. Dan kan je spreken van een geslaagd project."

 

"Als tewerkstellingspartner focussen wij op de administratieve omkadering, de commerciële ondersteuning (lees: het zoeken naar subsidies/financiën voor de opleidingen) en het papierwerk. Al wat we vragen van onze klanten is een bedrijfsruimte voor trainingen én een open geest om met een specifieke doelgroep aan de slag te gaan. De resultaten bij Katoen Natie zijn alvast veelbelovend."

Lees meer over werken met nieuwkomers

Sectoren: 
Deel deze pagina: