KPMG vindt nieuwe locatie op Post X-site

KPMG, wereldwijd een van de grootste dienstverleningsbureaus voor accountancy, belastingadvies, auditing en bedrijfsadvies, nam onlangs zijn intrek op de Antwerpse Post X-site. “Knap he”, wijst vennoot Dirk Van Stappen om zich heen in de nagelnieuwe kantoren. Samen met collega-vennoot Serge Cosijns licht hij KPMGs keuze voor Antwerpen en Post X toe.

‘In de war for talent hebben we graag een streepje voor’

Het gebouw en de inrichting zijn inderdaad een knap staaltje architectuur. En wat meer is: het is er muisstil, ondanks het verkeer over de Ring aan de ene kant en de spoorlijn richting Antwerpen-Berchem aan de andere. “Dat klopt”, knikt Serge Cosijns. “De torens op de Post X-site zijn passiefgebouwen. Niet alleen de geluidsisolatie is uitstekend, maar ook de warmte wordt gebufferd. Dat was voor ons een grote meerwaarde bij de keuze voor deze locatie.”

Comfort voor klanten en medewerkers

Voorheen bediende KPMG klanten in het Antwerpse vanuit een kantoor in Kontich. Met de verhuis naar Antwerpen wordt nabijheid een grote meerwaarde. “Hier hebben we de perfecte uitvalsbasis gevonden richting haven, A12, de binnenstad en de Kempen”, legt Van Stappen uit. “Het was een logische keuze: waar onze klanten zijn, daar zijn wij. Persoonlijk contact blijft een cruciaal onderdeel van onze dienstverlening. En bovenal wilden we onze medewerkers meer comfort bieden.”

Mobiliteitsoplossing

“De nabijheid van het station Antwerpen-Berchem is misschien wel de grootste troef van deze nieuwe locatie”, aldus Van Stappen. “Onze zetel in Brussel verhuist binnenkort naar Zaventem, op de luchthaven. Met de trein pendel je dan op minder dan een half uur tijd tussen onze twee grootste kantoren in België. Met de auto is dat amper denkbaar.”

“Mobiliteit is nu eenmaal dé uitdaging van deze tijd. Wij willen graag bijdragen aan de oplossing”, zegt Cosijns. “Onze medewerkers willen geen tijd verliezen in de file. Ze willen vlot naar hun werk kunnen én interessant werk doen waarin ze zich verder kunnen ontplooien. Dat kan bij KPMG.”

“Ook dat is een voordeel van deze locatie”, vindt Van Stappen. “Door de aanwezigheid van de universiteit en enkele hogescholen is er in Antwerpen veel jong talent. Die expertise kunnen onze klanten dan weer goed gebruiken. In de war for talent hebben we graag een streepje voor.”

Werkcomfort en duurzaamheid

Post X is nog in volle opbouw, maar KPMG voelt zich al helemaal thuis. “Met de andere bedrijven op de site willen we goede contacten onderhouden”, zegt Van Stappen. “Als we allemaal samen aan hetzelfde zeel trekken, kunnen we qua duurzaamheid grote stappen zetten. De stad en deze site moedigen zulke samenwerkingen aan. En ook voor het werkcomfort van onze medewerkers zitten we hier goed. Men bouwt hier nog een facilitair gebouw met een fitness, een supermarkt, een kinderopvang, … Zulke diensten maken het verschil in een drukke werkdag.”

 

Zoekt u een vaste locatie voor uw bedrijf of een tijdelijke locatie voor uw evenement of congres?

Deel deze pagina: