Kuraray investeert 60 miljoen euro in dochterbedrijf Eval

Japanse Kuraray investeert in uitbreiding productie-capaciteit bij haar dochterbedrijf Eval in de Antwerpse haven.

EVAL Europe site

Het Japanse chemiebedrijf Kuraray breidt de productie-capaciteit van etheen-vinylalchohol (EVOH) uit in haar dochterbedrijf Eval Europe in de haven van Antwerpen (Zwijndrecht). Kuraray investeert hiermee net geen 60 miljoen euro. De bedoeling is om de productie van EVOH van 24.000 ton met 11.000 ton te verhogen, een operatie die eind 2016 moet klaar zijn. 
 
EVOH is een synthetisch polymeer dat onder meer wordt gebruikt voor het verpakken van voeding, omdat het goed beschermt tegen zuurstof en andere gassen. In totaal wordt jaarlijks momenteel 81.000 ton EVOH geproduceerd, waarvan dus 24.000 ton in de Antwerpse haven. 
 
‘Kuraray heeft verschillende sites afgewogen, maar Antwerpen sprong er bovenuit door de kwaliteit van het personeel en vanwege de lokale aanwezigheid van een belangrijk centrum voor de aanmaak van halffabricaten,’ zegt marketingmanager William Reay van Eval Europe. 
 
Het in Tokyo gevestigde bedrijf Kuraray heeft naast de dochteronderneming in Zwijndrecht vestigingen in het Amerikaanse Texas en het Japanse Okayama.
 
De chemiesector pompt de laatste jaren miljarden euro in de haven van Antwerpen. Dit blijft ervoor zorgen dat de  Antwerpse haven de grootste en meest diverse geïntegreerde chemiecluster in Europa is en blijft.

Sectoren: 
Thema's: 
Deel deze pagina: