La Belle Maison "We willen dat mensen zich hier thuisvoelen"

"La belle Maison is een dienstenchequebedrijf met meer dan 800 werknemers uit 92 landen. Als werkgever zetten we erg hard in op opleidingen, maar we gaan ook verder en  ondersteunen hen in praktische zaken zodat onze mensen zich hier thuisvoelen." vertelt zaakvoerder Geert Vissers.

"La belle Maison is een dienstenchequebedrijf met meer dan 800 mensen in dienst die bijna allemaal van andere origine zijn. Als werkgever zetten we erg hard in op opleidingen, maar we gaan ook verder en helpen hen bij administratie en informatie die ze moeten kennen om over de nodige documenten te beschikken en op de hoogte te zijn van verplichtingen."

"Zo krijgen onze huishoudhulpen naast de jobspecifieke opleidingen zoals schoonmaaktechnieken, strijkcursusen, ergonomie en taalondesteuning ook praktisch advies over leven en wonen in Vlaanderen. We informeren hen over kinderopvang en ziekenfonds, maar zorgen ook voor de nodige documenten bij de zoektocht naar een woning. Een interne enquête leerde me bijvoorbeeld dat bijna driekwart van mijn werknemers geen brandverzekering had voor zijn huurwoning. Niet uit slechte wil, maar omdat ze niet beseften dat dit verplicht was. Ik zette een info-avond op met mijn verzekeringspartner, en zorgde ervoor dat ze zich konden aansluiten aan voordelige tarieven als ze dit wensten."

"Onze diversiteit is onze kracht. Elke nieuwkomer krijgt een interne coach in zijn moedertaal, en tijdens  opleidingen en communicatie gebruiken we veel visuele hulpmiddelen. Poetshulpen gebruiken bijvoorbeeld speelkaarten om met de klanten te communiceren en tegelijk Nederlands te leren. Omdat ze zelf ook voelen dat ze snel vooruit gaan, voelen ze zich geapprecieerd en sterker."

Lees meer over werken met nieuwkomers

Sectoren: 
Deel deze pagina: