Lancering Apps from Antwerp

De stad Antwerpen gaf op maandag 29 februari het startschot voor ‘Apps from Antwerp’, tijdens de Open Belgium Conference. Apps from Antwerp is een nieuw project dat de innovatieve en creatieve IT-sector stimuleert om toepassingen te ontwikkelen die leven, studeren, werken en bezoeken in Antwerpen nog aangenamer maken. 

Gebruik van open data en input Antwerpenaars  

Voor het project zoeken ontwikkelaars samen met de bewoners, bedrijven, studenten en bezoekers van Antwerpen naar kansen om met een zelfgemaakte app bestaande situaties te verbeteren of problemen op te lossen. De developers kunnen daarbij gebruik maken van open data en open services, die ter beschikking worden gesteld door de stad en Digipolis. En zich laten inspireren door de Antwerpenaars, die in een Brainstormbox op de website hun ideeën, wensen en verzoeken kunnen doorgeven. De ontwikkelaars kunnen in die Brainstormbox ook van gedachten wisselen met de bedrijven, studenten en bezoekers van Antwerpen. 

Ondersteuning van de stad

In de tweede fase stelt elke ontwikkelaar de concrete toepassing voor die hij wil uitwerken. Via de website kan elke Antwerpenaar vervolgens zijn stem uitbrengen. De winnende ideeën worden beloond met een financiële steun van 20 000 euro (eerste plaats), 15 000 euro (tweede plaats) en 10 000 euro (derde plaats) en krijgen ook juridische, promotionele of logistieke ondersteuning via de stad. 
 
Daarna gaan de finalisten de derde fase in, waarin ze de app effectief bouwen en hem voorstellen aan het grote publiek. 
 
Alle info is te vinden op www.appsfromantwerp.be.
 

Sectoren: 
Deel deze pagina: