Maak kennis met ComPas: een waardevolle tool in je selectieprocedure

In totaal hebben al 1.140 Antwerpse jongeren een ComPas op zak. De kans dat je als Antwerps bedrijf eens met zo’n CompetentiePaspoort te maken krijgt, is dus groot. Maar wat is een ComPas precies en wat is de meerwaarde voor werkgevers?

Wat is ComPas?

Duizenden jongeren doen jaarlijks vrijwilligerswerk bij Antwerpse organisaties of scholen. Op die manier verwerven ze vaardigheden die ze later goed kunnen gebruiken. Dankzij het CompetentiePaspoort worden die vaardigheden concreet gebundeld in een certificaat dat ze na afloop van een traject krijgen van stad Antwerpen en VDAB. 

Op elk ComPas staan minstens 8 competenties. Die kiest  de vrijwilligersorganisatie uit een lijst van 19 vaardigheden, die grotendeels overeenkomen met de soft skills die VDAB hanteert. Zo worden jongeren zich bewust van hun eigen kwaliteiten en werkpunten en kunnen ze die voorleggen tijdens sollicitaties. Ze leren dit ook te illustreren aan de hand van concrete ervaringen.

Meer aandacht voor soft skills

Soft skills winnen aan belang. De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling maakte een analyse van de vacatures in de jobdatabank, en focuste daarbij op het belang van soft skills. 

  • Zelfstandig werken is veruit de vaakst gevraagde soft skill door werkgevers.
  • Commercieel zijn en creatief denken maar ook leervermogen, staan doorgaans lager op het verlanglijstje. Je leest er meer over: vdab.be/competent.  

Ook interessant voor werkgevers 

Het ComPas-certificaat is dus niet alleen bijzonder waardevol voor de jongeren zelf, maar ook voor bedrijven die zo’n ComPas voorgeschoteld krijgen. In een oogopslag zie je welke soft skills een kandidaat te bieden heeft. Zo weet je meteen of je een creatieve denker voor je hebt zitten of iemand die bijvoorbeeld erg assertief is. 

“Het CompetentiePaspoort zorgt ervoor dat een werkgever een dieper inzicht krijgt in een jongere, los van de cv."

Tom Gréant van de interimgroep WaW gaat verder: "Het is ook een bewijs van gedrevenheid en engagement. De wil om bij te leren en te verbeteren is een belangrijke kwaliteit op de arbeidsmarkt.”

"ComPas certificeert vaardigheden die vaak verborgen blijven zoals kunnen samenwerken, omgaan met feedback, doorzetten en initiatief nemen. Deze vaardigheden worden steeds belangrijker voor werkgevers," zegt Bjorn Cuyt, provinciaal directeur VDAB. 

"ComPas geeft jongeren de mogelijkheid om aan te geven dat ze met ervaring op de arbeidsmarkt komen."

Meer weten over ComPas? 

Kijk op www.antwerpen.be/compas of mail naar compas@antwerpen.be

Een van de bedrijven die met ComPas werkt is Kavka. Bekijk hier hoe dat concreet in zijn werk gaat.

Deel deze pagina: