Made in Berchem, where else?

Van grafisch bureau tot make up artists, van huisbrouwerij tot filosofiehuis... Berchem is een broeihaard voor jong, creatief en artistiek talent. Maar liefst dertig kleine ondernemingen en organisaties sloegen op zondag 18 mei de handen in elkaar en zetten de deuren wijd open tijdens ‘Made in Berchem’. Gelijkgestemde of net heel verschillende creatieve geesten toonden het publiek wat ze zoal in huis hebben. Jong en oud genoten onder een stralende zomerzon van een buurt vol verrassingen. 

Duall, Ferdinand Coosemansstraat 16B

Bart Boudewijns (Duall): “Met ons grafisch bureau Duall willen Benjamin Martijn en ik grafisch ontwerp aanbieden vanuit de visie van productontwikkeling. Wij zoeken uit wat er precies nodig is om een boodschap zo effectief mogelijk over te brengen. Typografie en fotografie zijn twee belangrijke pijlers voor Duall. In onze boeken- en platenkast hier beschikken we over heel wat materiaal om inspiratie uit te puren. Zoals de volledig collectie elpees van De Strangers bijvoorbeeld (lacht).”   

Dirk Geldof (bezoeker Duall): “Duall zit verborgen in een steegje. Ik woon hier in de straat, maar zonder deze opendeurdag zou ik hier nooit komen. Een fijn initiatief om zo je eigen buurt én de creatieve buren eens te leren kennen.


Blonde, Sint-Lambertusstraat 33

Ines Borgonjon (Blonde): “Blonde verzorgt zowel make up voor televisie en reclame als voor dames die er gewoon eens een keer op hun best willen uitzien. In onze shop geven we ook workshops of wij komen ook tot bij u thuis. Voor de opendeurdag leek het ons leuk om Berchemse diva’s eens om te toveren tot hun favoriete stijlicoon.”  


Amelie Boudewijns (bezoeker Blonde): “Ik ben nog een beetje jong om me al dagelijks op te maken, maar het leek me wel spannend om me vandaag eens goed onder handen te laten nemen door de meisjes van Blonde.


cHé, Driekoningenstraat 20

Erika Verhaegen (cHé): “Als interieurarchitecte ben ik gefascineerd door alles wat met inrichting te maken heeft. Zo ben ik verschillende kunsten met elkaar beginnen verbinden. Samen met minister van Unieke Zaken Cis Bauwelinckx bouwde ik dit oude granen- en zadenwinkeltje in de Driekoningenstraat om tot een ware curiosashop waar creatievelingen onder andere zelfgemaakte of oude spullen kunnen uitstallen.” 


Jan Van den Bossche (bezoeker cHé): “Ik woon al een jaar of dertig in Berchem en vind het fascinerend om te zien hoe de oude huizen in deze wijk worden ingenomen door jonge geesten. Ik heb thuis een hele route uitgestippeld om zo veel mogelijk zaken te kunnen bezoeken.


Blonde, Sint-Lambertusstraat 33

Yves Hellemans (Snyvo): “Wie graag een gepersonaliseerde sticker of een eigen logo wou ontwerpen, kon daarvoor bij ons terecht tijdens ‘Made in Berchem’, maar we doen veel meer dan dat. Websites, huisstijlen of animaties... alles wat enigszins visueel is, houdt ons dag en nacht bezig. Wij ademen beeld, zeg maar.” 


Max Borgonjon (bezoeker Snyvo): “Mijn zus Ines (Blonde) werkt hier als make up artist te midden van de gasten van Snyvo. Ik merk nu waarom. Het is hier verdomd gezellig en dat kan alleen maar bevorderlijk zijn voor de werklust.


 

 
www.madeinberchem.be

Deel deze pagina: