Manus helpt Vanheede Environmental Logistics focussen op corebusiness

“Wij zorgen ervoor dat bedrijven zich kunnen focussen op hun corebusiness”, zegt werfleider Aomar Ghazaoui als je hem vraagt wat Maatwerkbedrijf Manus doet. Een voorbeeld is gauw gevonden: voor milieubedrijf Vanheede reinigt Manus de glascontainers en verwijdert het sluikstort rond die containers, zodat Vanheede zich alleen maar met de kern van de zaak moet bezighouden – de ophaling en de recyclage van het glas.

Vanheede twijfelde geen seconde om de opdracht aan Manus toe te vertrouwen, aldus Koen Smits, Area Manager bij Vanheede: “ Waarom zelf investeren als Manus het geschikte personeel, een wagenpark, het materiaal en een perfecte omkadering al in huis heeft om ons snel en goed voort te helpen? Waarom er geen gebruik van maken? Ze laten zich op een zeer flexibele en betrouwbare manier inzetten voor klussen die wij zelf liever uitbesteden.” Bovendien klikt het gewoon. In onze duurzaamheidswaarden hebben wij naast de 3 P’s van “People”, “Planet” en “Profit” nog 2 bedrijfgebonden waarden toegevoegd nl. “Passion” en “Pride”.  Het is belangrijk dat we deze gedrevenheid en passie terugvinden bij onze partners. 

Ervaren, goed geschoolde werkkrachten

Een maatwerkbedrijf is een partner als alle andere, maar toch merken ze bij Vanheede dat niet iedereen hun keuze voor een sociaal economie-bedrijf even evident vindt: “Ik durf ons gerust een pionier te noemen”, steekt Koen Smits van wal. We kenden de vooroordelen en de nog te nemen hindernissen. Maar die kinderziektes zijn al lang de wereld uit. De focus ligt nu op economisch verantwoord zaken doen en op slagvaardige werkkrachten afleveren.”
 
“Weet je wat het probleem is? Er wordt nog te veel gekeken  naar wie er bij ons binnenstapt”, vult Aomar Ghazaoui aan. “Terwijl je de aandacht moet verleggen: onze mensen zijn ruwe diamanten die we via begeleiding, opleiding en werkplekleren bijslijpen. Ze stonden open voor een leerproces, doorliepen dat gemotiveerd en verlaten ons als ervaren, goed geschoolde werkkrachten.”

Perfect instapprofiel voor privésector

“Natuurlijk is het traject dat de werknemers hier afleggen een leerproces”, legt Aomar verder uit. “En dat staat of valt met voldoende werkplekken, zoals die bij Vanheede, waar we de nodige skills kunnen inoefenen en verfijnen. Na die leerperiode is ons uitstapprofiel zoveel mogelijk afgestemd op het instapprofiel dat de sector hanteert. Je merkt het: onze focus ligt op activering en doorstroming. Vandaag stromen onze mensen vooral door naar poetsbedrijven, en naar bedrijven waar logistiek werk te verrichten is.”
 
“Neen, hier nog niet”, zegt Koen Smits. “Maar met de nadruk op ‘nog’, want ik zie ons in de toekomst zeker mensen van Manus aanwerven. Het moeilijke is dat we heel specifieke profielen zoeken, dus dat matcht nog niet altijd. Maar ik kan andere bedrijven alleen maar aanraden om met Manus samen te werken: je merkt dat hun mensen actief begeleid worden en dat ze heel wat ambitie en motivatie tonen. Sommige sectorgenoten namen al een voorbeeld aan ons en schakelden eveneens Manus in, en wij vertrouwen ook in onze andere vestigingen op hun diensten. Voor ons zijn ze onmisbare partners geworden. Dat zegt genoeg, toch?”
 
 
Bent u benieuwd wat maatwerkbedrijven voor u kunnen betekenen?

Sectoren: 
Deel deze pagina: