Matchmakingevent ’Mode Werkt’ zoekt creatief en zakelijk talent

Op 3 december organiseren Flanders Fashion Institute (FFI), VDAB en stad Antwerpen het matchmakingevent Mode Werkt. Acht Belgische modebedrijven ontmoeten dan een namiddag lang kandidaten met creatieve en businessprofielen, met als doel een reeks geslaagde matches voor jobs in verschillende domeinen van de modesector. Kandidaten kunnen zich nu al aanmelden voor deze sessie.

Sophie Pay, project manager FFI: "We startten ruim vijf jaar geleden met een online vacatureplatform en dat is sindsdien alleen maar gegroeid: vandaag klikt meer dan de helft van de bezoekers van www.ffi.be rechtstreeks door naar de modejobspagina. We ervaren echter dat sommige creatieve vacatures moeilijker ingevuld geraken en dat businessprofielen niet altijd de weg naar de modesector vinden. Met Mode Werkt willen we dit opvangen."

Stad Antwerpen organiseert het matchmakingevent mee omdat ze werken in de mode toegankelijker wil maken. Antwerpen is niet alleen de ideale plek om mode te studeren of als ontwerper te starten, ook ander talent kan in de Scheldestad de weg naar een job in de mode vinden.

Op de website van FFI vinden kandidaten een overzicht van de profielen die tijdens Mode Werkt gezocht zullen worden. Dit zijn vacatures die nu bij de deelnemende bedrijven open staan, of courant gevraagde profielen.

Stel u kandidaat

Door voor 15 november een cv en korte motivatiebrief te bezorgen aan jobs@ffi.be kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor een of meer gesprekken. FFI screent de sollicitanten en maakt voor elk van de deelnemende bedrijven een gepersonaliseerd afsprakenprogramma op. Sollicitanten krijgen ten laatste 26 november bericht of ze op gesprek kunnen komen tijdens Mode Werkt.

Praktisch

Deel deze pagina: