MCS uit Wilrijk wint Mipim-prijs voor innovatie

Softwarebedrijf MCS kreeg de publieksprijs voor innovatie op de Mipim-vastgoedbeurs in Cannes. Dankzij de prijs mocht het bedrijf op de slotdag een presentatie geven in het festivalpaleis.

MCS-instrumenten meten onder meer inventaris, geluid, lucht, de temperatuur, beweging van materiaal en personen. Zo kan de software meten hoeveel keer een toiletdeur wordt gebruikt om op tijd de schoonmaakploeg te sturen. Informatie over het gebruik van de koffiemachines moet de aankoopdienst en de catering informeren. Sensoren in ziekenhuizen moeten het CO2-peil en de temperatuur permanent bewaken. MCS kan ook worden ingezet om aan de hand van gedetailleerde informatie de activiteit van het personeel in kaart te brengen.
 
MCS is vooral actief in de vastgoedsector als softwareleverancier en consultant. Het werd in 1989 opgericht door Marcel Eeckhout en was een van de eerste Belgische ondernemingen in facilitymanagement. Op zoek naar een opvolger kwam Eeckhout terecht bij Koen Matthijs en Steven Lambert. Die namen het heft van MCS in 2012 via een managementbuy-out in handen. Het bedrijf verdubbelt dit jaar zijn omzet tot 20 miljoen euro, waarvan de helft in het buitenland, en werd verleden jaar genomineerd voor als Trends Gazelle. MCS heeft ook een poot in India. Het telt onder zijn klanten onder meer bpost, de Vlaamse Gemeenschap, de federale overheidsdienst Justitie en AVV.
 
 
Bron: Trends.be

Sectoren: 
Deel deze pagina: