"Meer werkgelegenheid en voor de klant een oplossing op maat"

personeelsleden AROP

Maatwerkbedrijf AROP ontwikkelt een productielijn voor hun klant Rizla - vooral bekend om het vloeipapier voor sigaretten. De opzet is dat minstens 5 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt er meerdere jaren tewerkgesteld worden. AROP is het eerste bedrijf dat financiële steun krijgt van de stad Antwerpen om hun werkvloer met dit doel aan te passen.

Als maatwerkbedrijf biedt AROP vzw arbeidskansen voor mensen met beperkingen en kansengroepen. Het bedrijf profileert zich als innovatieve en technologische partner van de lokale industrie. AROP werkt al verscheidene jaren voor Rizla, ‘s werelds grootste producent van vloeipapier voor sigaretten (‘vloeitjes’). In opdracht van deze klant maakt en verpakt AROP producten voor specifieke markten. Hierdoor kan het bedrijf zich op zijn kernactiviteiten concentreren.

Nieuwe productielijn na grondig marktonderzoek

Eerder dit jaar kreeg AROP van Rizla de kans om papieren filtertips ter versteviging van sigaretten te ontwikkelen en te produceren. Op basis van grondig marktonderzoek, een financieel plan en technologische inzichten en ontwikkelingen, zal het maatwerkbedrijf tegen eind maart 2021 een nieuwe productielijn voor filtertips ontwikkelen en testen.

Meer jobs, meer opleidingen

De nieuwe productielijn zal minstens 3 jaar werk bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, met 5 à 8 voltijdse equivalenten (VTE). Een innovatieteam met werknemers van het maatwerkbedrijf zal hiervoor de basisproductie van de filtertips opsplitsen in deelprocessen en technologie aanwenden om complexe werktaken te ondersteunen. Er is ook aandacht voor opleidingen.

Olivier Janssens, directeur van maatwerkbedrijf AROP: ”Door deze nieuwe productielijn met stedelijke steun te ontwikkelen, slaan we 2 vliegen in één klap. We bieden een oplossing op maat van onze klant en creëren tegelijk werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt.”

Financiële steun van stad Antwerpen

Het toelagereglement ‘Nieuwe werkvloeren voor personen met een afstand tot de arbeidsmarkt’ kadert in de stedelijke ambitie om sociaal ondernemerschap te versterken.

Doe mee met uw bedrijf

Elk Antwerps bedrijf kan steun krijgen voor een innovatief project dat werkgelegenheid creëert voor personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Projecten moeten uiterlijk tegen eind juni 2023 uitgevoerd zijn. 

Doe mee en maak werk via innovatie.

Deel deze pagina: