Meir voortaan meest kostbare winkelstraat van België

Uit een nieuwe studie van vastgoedconsultant Cushman & Wakefield blijkt dat de Meir in Antwerpen aan de kop staat van duurste locaties in België om winkelruimte te huren. Het stoot daarmee de Nieuwstraat in Brussel van de troon.

Twee jaar geleden deelden de Meir, de Nieuwstraat en de Louizalaan in Brussel nog de koppositie. Vorig jaar bleven de Meir en de Nieuwstraat over, en dit jaar staat de Antwerpse winkelstraat alleen op het hoogste schavotje.

1950 euro per vierkante meter

Volgens de studie betaalde je op de Meir in juni 2017 gemiddeld 1.950 euro per vierkante meter per jaar. Dat was ruim 5 procent meer dan een jaar eerder. De gemiddelde huurprijs in de Nieuwstraat bleef stabiel op 1.850 euro per vierkante meter per jaar, in de Louizalaan gaat het om 1.800 euro.

Fifth Avenue

Wereldwijd is Fifth Avenue in New York opnieuw de duurste locatie om winkelruimte te huren, met gemiddelde prijzen van 28.262 euro per vierkante meter per jaar. Dan volgt Causeway Bay in Hongkong (25.673 euro). De duurste Europese winkelstraat - wereldwijd op plaats 3 - is niet langer de Champs Elysées in Parijs, maar wel New Bond Street in Londen (16.200 euro). 

 

Bekijk meer cijfers over de Antwerpse winkelstraten

Sectoren: 
Thema's: 
Deel deze pagina: