Meir wordt shoppingboulevard van de toekomst

Innovation Boulevard laat de Belgische consument kennismaken met het shoppen van de toekomst. Het project, een initiatief van de Vlaamse kmo Digitopia, gaat vandaag live in Antwerpen. In meerdere grote en kleine winkels op de as Centraal Station - Steen kan het grote publiek kennismaken met een waaier aan digitale winkelinnovaties. Meer nog: de consument vormt mee het testpubliek dat deze innovaties continu zal doen evolueren.

Innovation Boulevard bundelt voor de eerste maal een reeks digitale toepassingen die ervoor zorgen dat winkelen persoonlijker, effi ciënter en aangenamer wordt. Dat gebeurt onder meer door gepersonaliseerde displays die inspelen op jouw interesses, virtuele wachtrijen of interactieve digitale spiegels. Niet onlogisch treedt het grote publiek op als belangrijkste jurylid: Innovation Boulevard is een dynamisch project dat oplossingen voortdurend bijschaaft op basis van de beleving van de consument. Hij geeft deze gepersonaliseerde winkelomgeving dus zelf mee vorm.
 
“De winkelstraat van de toekomst is voor de fygitale handel en wandel,” aldus trendwatcher Herman Konings, “Mobile commerce en digitale platformen hebben maar overlevingskansen als fysieke verkooppunten een tandje bijsteken inzake analoge ‘customer intimacy’, innemende atmosfeer en de belofte van zorgeloosheid.”

Eenvoudig idee, complexe technologie

Achter een gepersonaliseerde winkelervaring schuilen eenvoudige ideeën die het shoppen aangenamer maken, zij het vanaf nu in een digitaal jasje. Vijf concrete voorbeelden zetten de toon.
 
Interactive fitting room - toepassing live bij McGregor (Schoenmarkt 6)
Via RFID worden uw kleren herkend en via een interactieve spiegel navigeert u naar meer productinformatie, alternatieve modellen en kleuren of communiceert u met de winkelmedewerker om een ander kledingstuk naar de paskamer te brengen

Qless - toepassing live bij Jetair (Meirbrug 2), Hans Anders (Grand Bazar Shopping) en bezoekerscentrum Stad Antwerpen (Grote Markt 15)
Vermijd lange wachtrijen door aan te sluiten in een virtuele rij op je mobiel apparaat. Een SMS geeft aan wanneer het uw beurt is. Wil u eerst nog een andere winkel binnenlopen, dan kan u uw wachtplaats dynamisch aanpassen zodat u uw beurt niet voorbij hoeft te laten gaan, mocht het iets langer duren dan verwacht.

Pikeezy Mobile - toepassing live bij Café Maurice (Schoenmarkt 35) en Lunch Garden (Meir 82)
Beslis zelf waar en wanneer u uw lunch of koffie bestelt én al of niet betaalt vanop je smartphone. U wordt verwittigd wanneer uw bestelling klaar staat.

Touch&Go - toepassing live bij Jetair Center (Meirbrug 2) en via videowall Boerentoren.
Koppel uw smartphone draadloos aan een digitaal scherm in de etalage - met enkele clicks beheert u zelf de inhoud of verzamelt u uw favoriete aanbiedingen in één keer op uw mobiele telefoon zodat u ze ook later in alle rust kan raadplegen.

Instore recommendation & ecommerce - toepassing live bij Omoda (Lombardenvest 58)
De klant kan via RFID herkenning controleren of schoenen in de juiste maat en kleur voorradig zijn en dan kiezen om te wachten op de winkelbediende of rechtstreeks bestellen via de e-commerce touch applicatie.

Deel deze pagina: