Metaalverwerkend bedrijf biedt gemotiveerde nieuwkomer met technische skills een job

Kader 20 is een bedrijf uit Wommelgem gespecialiseerd in de productie van ventilatiekanalen op maat. Met een goedgevuld orderboek is deze kmo steevast op zoek naar betrouwbare en gemotiveerde werkkrachten die technisch inzicht hebben.

Na een succesvolle stage is de uit Pakistan afkomstige Afghaan Esmat Yousofi (21) eind 2018 middels een individuele beroepsopleiding (IBO) als metaalarbeider bij Kader 20 aan de slag gegaan.

Esmat was een van de kandidaten van de sociale onderneming Levanto die via het project ‘Jobroad’ aan Kader 20 werden voorgesteld. In het kader van het project ‘Jobroad’ screent het uitzendbureau Accent Jobs anderstalige nieuwkomers op hun talenkennis en hun technische vaardigheden, om ze daarna met bedrijven in contact te brengen en ze op korte termijn naar een job te begeleiden.

Ondanks zijn initiële terughoudendheid om Esmat - die in zijn land van herkomst onder meer in een kledingwinkel, als bakker en als fietsenmaker werkte - een kans te geven, is zaakvoerder Yves Roovers toch blij dat hij dat wel gedaan heeft: “Ik heb ondertussen meerdere anderstalige nieuwkomers in dienst en kan zeggen dat ze echt wel de wil én de motivatie hebben om iets te bereiken.”

Sectoren: 
Deel deze pagina: