Metrostation Opera sluit de deuren voor werken

Vanaf 1 september sluit premetrostation Opera voor twee jaar zijn deuren. De bestaande niveaus -1 en -2 krijgen een grondige facelift. In 2019 zal er ook een tram rijden op niveau -3. Na 40 jaar wordt het perron afgewerkt en in gebruik genomen. Door deze ingrijpende werken is het station gedurende 2 jaar gesloten. De trams rijden nog wel door station Opera, maar zullen er niet stoppen.

Ondergronds wordt het premetrostation Opera vernieuwd op de bestaande niveaus -1 en -2. Er komen ook nieuwe perrons op niveau -3 voor de trams die vanuit de Zuiderleien richting Turnhoutsebaan afdraaien naar Deurne en de Park & Ride in Wommelgem.

Extra parkeergelegendheid

Een nieuwe ondergrondse parking voor 370 auto's en een ondergrondse fietsenstalling voor 300 fietsen zorgen voor extra parkeergelegenheid vlakbij het centrum van de stad.

Lichtput

Het vernieuwde premetrostation Opera zal toegankelijk zijn via een nieuw paviljoen dat wordt gebouwd op de hoek van de De Keyserlei en het Operaplein. Via koepels in het dak laat deze 'lichtput' daglicht binnen in het ondergrondse station. Hij geeft rechtstreeks toegang tot de perrons en de parking.

Station Opera gesloten vanaf 1 september

Vanaf 1 september sluit premetrostation Opera voor twee jaar de deuren. De trams zullen er nog wel doorrijden, maar niet stoppen.

Lees meer over de werken aan de Noorderlijn

Schrijf u in op de nieuwsbrief over wegenwerken

Deel deze pagina: