Microsoft Innovation Center Vlaanderen en BlueHealth Antwerp smelten samen tot BlueHealth Innovation Center

Microsoft Innovation Center Vlaanderen en BlueHealth Antwerp bundelen hun krachten om samen in te zetten op digitale innovatie binnen de gezondheidszorg. De twee organisaties smelten samen tot BlueHealth Innovation Center – supported by Microsoft.

MIC Vlaanderen en BlueHealth Antwerp zullen voortaan hun krachten bundelen onder de noemer van BlueHealth Innovation Center– supported by Microsoft. Deze vernieuwde samenwerking werd tijdens het 5-jarig bestaan van MIC Vlaanderen en Mobile Health Unit aangekondigd. Met BlueHealth Innovation Center kan nog sterker ingezet worden op digitale innovatie binnen de gezondheidszorg.

Expertise

MIC Vlaanderen heeft al 5 jaar expertise in de digitale gezondheidszorg en begeleidde de voorbije jaren meer dan 100 startups. Bedrijven zoals Ugentec, Fibricheck, LindaCare, Mitch&Mates en FamilyEye zijn gegroeid in de schoot van het MIC. “We hebben in de beginjaren een krachtig verhaal uitgebouwd in de steden Genk en Kortrijk met steun van de Vlaamse Overheid. Met BlueHealth Innovation Center kunnen we nu onze missie over heel Vlaanderen uitdragen,” zegt Wim Dries, burgemeester van de stad Genk en voorzitter van de raad van bestuur van MIC Vlaanderen.

BlueHealth Antwerp

BlueHealth Antwerp ontstond 2 jaar geleden op initiatief van stad Antwerpen. De stad bracht een aantal industriële partners samen met zorgactoren en kennisinstellingen om startende ondernemingen met innovatieve ideeën in eHealth te ondersteunen in hun start- en groeifase. Zo kregen de startups Lynxcare, Nephroflow, Greygin, Karaton en Epilog, ook gesteund door imec.istart, een duwtje in de rug. De bedoeling is om deze participaties verder uit te breiden in een apart fonds specifiek gericht op jonge HealthTech startups, in nauwe samenwerking met imec. 

StartupVillage

BlueHealth Innovation Center zal in Antwerpen zijn uitvalbasis krijgen in StartupVillage, terwijl de werking in Genk verder uitgebouwd wordt vanuit C-Mine Crib. De partners van BlueHealth Innovation Center vormen een mooie mix van overheid, zorgactoren, kennisinstellingen en privépartners: Agfa Healthcare, BioVille, C-Mine Crib, CoFoundry, GZA, imec, Inno.com Institute, Microsoft, stad Antwerpen, stad Genk, Universiteit Antwerpen, UCB, Usentric, UZA, ZNA, ZOL en Zorgbedrijf Antwerpen.

Jong ondernemerschap stimuleren

De missie van het vernieuwde BlueHealth Innovation Center is om jong ondernemerschap te blijven stimuleren binnen de wereld van de digitale gezondheidszorg. “We willen HealthTech startups nog beter begeleiden en meer inzetten op studenten, jong ondernemerschap en innovatie binnen de zorgsector. We stimuleren startups door coaching aan te bieden, linken te leggen naar fondsen, internationalisering en nog veel meer,” zegt Tom Braekeleirs, directeur van de vernieuwde vzw. “Met de steun van Microsoft en alle andere partners, kunnen we nu nog meer betekenen voor jong ondernemerschap.”

Sectoren: 
Deel deze pagina: