Minder afwezigen door fittere werknemers? 7 tips voor een duurzaam beweegbeleid

Wilt u als ondernemer iets doen aan het stijgende aantal afwezigheden door burn-outs of stress onder uw personeel? Een duurzaam beweegbeleid kan de moeite lonen. Onderzoek toont aan dat meer beweging voor werknemers een positief effect heeft op hun lichamelijke én geestelijke gezondheid.  

Maar hoe begint u aan zo'n beweegbeleid voor uw bedrijf? Deze 7 tips helpen u op weg:

  1. Voor u van start gaat met acties op het werk, vormt u zich best eerst een beeld van uw medewerkers. Dat kan met de Beweegscan van Sport Vlaanderen, een gratis digitale enquête van de Vlaamse overheid. Zo komt u te weten of uw medewerkers vaak bewegen, sporten en waarom ze dat wel of niet doen, wat hun interesses en behoeftes zijn enzovoort.
  2. Pas bijvoorbeeld het 10.000-stappenprincipe of andere basisregels over bewegen en gezondheid toe op de werkvloer.
  3. Dynamische bureaumaterialen zoals stastoelen, bureaufietsen of een bureau met een wandelband kunnen voor meer beweging op het kantoor zorgen.
  4. Denk aan stickers op liften en trappen om medewerkers te overtuigen om vaker de trap te nemen. 
  5. Gezonde voeding in het bedrijfsrestaurant of tijdens vergaderingen heeft een grote impact. Hierover komt u meer te weten bij LOGO, het Lokaal Gezondheidsoverleg.
  6. Bewegen kan ook van en naar het werk. De site van Slim naar Antwerpen (SNA) biedt alternatieven voor de auto om naar het werk te komen. Via SNA kan u als bedrijf bakfietsen, e-bikes enzovoort ontlenen, zodat uw medewerkers die kunnen testen. 
  7. Sporting A, de sportdienst van Stad Antwerpen, kan u verder informeren en ondersteunen bij het opstellen en uitwerken van een beweegbeleid. Op eenvoudige vragen krijgt u meteen antwoord. Voor meer complexe vragen zal Sporting A samen met uw bedrijf eerst de focus bepalen. Mogelijk verwijzen ze ook door naar externe partners om u verder te helpen. Contacteer Marjan Vinck via breedtesport@stad.antwerpen.be of 03 338 97 02

Meer info op tstadbeweegt.be

Deel deze pagina: