Mode gefilmd in Antwerpen. Première in San Francisco

Arts of Fashion Foundation | Modefilm met Antwerpen als catwalk

Een film over mode, gefilmd in stad Antwerpen, met als thema MOMENTUM. Uiteraard ondersteunt de stad dit initiatief. De film presenteert de creaties van 50 veelbelovende jonge modestudenten van over de hele wereld. Op 14 december ging de film in première in San Francisco, tijdens de Arts of Fashion Foundation Competition 2021, waar de 8 finalisten werden bekend gemaakt.

 

Niet alleen de verrassende mode-creaties maar ook stad Antwerpen wordt hiermee internationaal als modestad in de kijker gezet. Met locaties als het MAS, het Eilandje of het Zuid als catwalk onderstrepen de makers immers het belang van Antwerpen als modehoofdstad.

Arts of Fashion Foundation Competition 2021

50 projecten werden geselecteerd op basis van innovatie en creativiteit. De studenten werkten hun ontwerpen verder uit en presenteerden ze in de film. Die werd vertoond tijdens de grote finale in San Francisco. Daar werden de 8 finalisten bekend gemaakt, die de kans krijgen stage te lopen bij creatieve studios of een studiebeurs krijgen voor een masterclass om zich professioneel verder te ontwikkelen.

Bekijk de volledige film:

Antwerps project

Niet alleen werd deze film opgenomen in Antwerpen; er werd met heel wat experten uit Antwerpen samengewerkt. De selectie van de 50 genomineerden vond plaats in het MoMu; de jury werd voorgezeten door Walter Van Beirendonck en Jan-Jan Van Essche jureerde mee. Voor de modellen deed de organisatie beroep op Antwerpse bureaus als Ullamodels, JillModels en Flagmodels én werd een open call voor modellen gelanceerd in Antwerpen. Zij werden gekleed door modestudenten van de Antwerpse ModeAcademie en gestyled door Queralt Orriols, winnaar van de ‘Arts Of Fashion’ 2020. De artdirector is Brandon Wen, alumni van de Antwerpse ModeAcademie.

De opnames gebeurden door het Antwerpse High Flying Birds. Voor de filmpermits en de locaties zorgde de filmcel van de stad en het Rubenshuis, het Plantin Moretus Museum, de Universiteit van Antwerpen en het Begijnhof.

Internationale vertoningen

In het voorjaar van 2022 zal Arts of Fashion Foundation de film tonen in musea als het Cristobal Balenciaga Museum in Spanje, het Yves Saint Laurent Museum in Marrakech, het Musée des Arts Décoratifs in Parijs en in stad Antwerpen, bij voorkeur in het MoMu.

Naast de film werden ook korte video’s gemaakt waarin elke genomineerde zijn of haar creatie individueel toont op een Antwerpse locatie. Deze 50 kortfilms zullen één voor één na de première op Instagram vertoond worden, met vermelding van de specifieke locatie in Antwerpen waar de opname plaatsvond.

Nieuwe modevisie

Het voorbije jaar werkte de stad een nieuwe modevisie uit. “Wie mode zegt, zegt Antwerpen“ zet de blik op 2030 en benoemt 5 grote actiedomeinen. In het 5de domein werken we aan de marketing van het merk Antwerpse mode: een film die Antwerpen versterkt als een top modestad in de wereld. En daar zijn we fier op.

Toelage voor projecten die imago van Antwerpen versterken

Dit project werd financieel ondersteund vanuit het stadsmarketingfonds.

Heb jij een creatief of innovatief project dat de (inter)nationale positionering van onze stad bevestigt of versterkt? Met het stadsmarketingfonds voorziet de stad hiervoor financiële ondersteuning. Elk project dat het merk ‘Antwerpen’ versterkt, komt in aanmerking.

CHECK OF JE PROJECT IN AANMERKING KOMT VOOR FINANCIELE STEUN 

Deel deze pagina: