Modestudent Yens Cuyvers wint prijs voor innovatie en ondernemerschap

De Belgische ontwerper Yens Cuyvers won dit weekend een geldprijs van 1500 euro van stad Antwerpen, voor zijn afstudeercollectie aan de Antwerpse Modeafdeling. Hij onderscheidde zich met een draagbare en hedendaagse collectie, getypeerd door uiteenlopende inspiraties en materiaalkeuzes en zijn oog voor detail. Met deze geldprijs wil de stad innovatief ondernemerschap stimuleren bij het modetalent dat in Antwerpen opgeleid wordt.

Dit weekend vond in Hangar 29 het jaarlijkse afstudeerdefilé van de Antwerpse Modeafdeling plaats, een van de jaarlijkse hoogtepunten op de modekalender van de stad. Tien studenten zwaaiden af aan de opleiding, die vorig jaar haar vijftigste verjaardag vierde en internationaal gerespecteerd staat wordt als een van de belangrijkste mode-opleidingen. De Modeafdeling draagt er in aanzienlijke mate aan toe dat Antwerpen de laatste decennia bekend staat als een creatieve modestad.
 
Net zoals vorig jaar reikt de stad Antwerpen een geldprijs uit aan een afstuderende student die tijdens zijn of haar opleiding het meest innovatie en ondernemingszin aan de dag heeft gelegd. De stad wil zo het belang van de opleiding in de kijker zetten en jong modetalent stimuleren om na de opleiding deel te blijven uitmaken van het Antwerpse modelandschap. De stad ondersteunde dit jaar het afstudeerdefilé ook financieel en organisatorisch via Antwerpen Open en stond in voor de videocaptatie van de show, een belangrijk element in het portfolio van de studenten.
 
Dit jaar kwam de stedelijke geldprijs Yens Cuyvers toe. Hij wil na zijn afstuderen het liefst verder in de leer gaan bij een Antwerps modehuis: "De sfeer in Antwerpen is uniek, enkele van mijn favoriete ontwerpers zijn hier gevestigd en een stage is de ideale manier om de zakelijke kant van de sector beter te leren kennen. Katarina Van Den Bossche, lector aan de Modeafdeling, is enthousiast over de samenwerking met de stad: "Het is belangrijk dat ons modetalent, ook na de opleiding, in hun carrière en ambities ondersteund wordt."
 
Bekijk meer foto's op de blog van Yens Cuyvers.
 

Deel deze pagina: